Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bučke - rahlo pikantne za zimo
viktorh je napisal/a: |
MARIJAV, recept izgleda res odlično. Danes bom napravil eno rundo.. Pišeš: kuhaš okoli 10min. Edina tekočina je kis tako, da mora biti vse zelo gostljato in se verjetno bolj "duši" kot kuha. Hvala za pojasnilo. |
MARIJAV je napisal/a: |
Poleg kisa še zelenjava in sadje ter sladkor spustijo tekočino in je vse kakor potopljeno in se dejansko kuha, ne duši. Jaz sem tistih 10 minut s kuhalnico kar pogosto nežno premešala, za vsak slučaj. Pa še to: hči je imela idejo, da bi polovico sladkorja nadomestila kar z eno vrečko želatine v prahu (seveda pripravljene po navodilu na vrečki) in bi bila zadeva manj kalorična, na okusu pa najbrž nebi nič izgubila. Bom poskusila. |
Evo, druga runda iz dveh količin je že v kozarčkih. Tokrat sem bučke na 3,5 mm narezala na mesoreznico, potem pa z nožem podolgem in počez. Malo dlje je trajalo, ampak učinek je bolj podoben kozarčku iz Nemčije. Na desni je kozarec iz prve runde, lepo se vidi razlika v debelini koščkov.
Sem pa dala samo 250 g želirnega sladkorja (1;1 takega sem imela doma) in 1 vrečko želatine (tisto malo) v prahu sem raztopila v 1 dcl vode in na koncu dodala kuhani masi.
Prvič kuhane smo že tako poskusili, da jih bo kmalu zmanjkalo , vsem ki so tole sprobali jim je izjeno všeč in delim recept naokoli, da je veselje._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Sem pa dala samo 250 g želirnega sladkorja (1;1 takega sem imela doma) in 1 vrečko želatine (tisto malo) v prahu sem raztopila v 1 dcl vode in na koncu dodala kuhani masi.
Prvič kuhane smo že tako poskusili, da jih bo kmalu zmanjkalo , vsem ki so tole sprobali jim je izjeno všeč in delim recept naokoli, da je veselje._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Jao, deklice, navdušile ste tudi mene. Pravkar je skuhano, dodam le še želatino - varianta Marijine hčerke - z dodatkom česna - ob namigu bobolino.
Dvojna količina, toda, noža dolgo ne bom gonil. Pred tem pa sem še pripravil 7 kg kumaric - nekaj za v kis, druge na led.
Danes le še pivo.
Pridno delajte, da ne boste zasmodile.
Lep pozdrav Viktor_________________Viktorh
Dvojna količina, toda, noža dolgo ne bom gonil. Pred tem pa sem še pripravil 7 kg kumaric - nekaj za v kis, druge na led.
Danes le še pivo.
Pridno delajte, da ne boste zasmodile.
Lep pozdrav Viktor_________________Viktorh
Muha, če ne drugje, na koseški tržnici (mimogrede, zdaj je tam 90 minut parkiranje zastonj, so zapornice, tako, da je parkirišče le za obiskovalce tržnice) imajo marsikatero začimbo, celo muškatni cvet, če ga poznaš. V trgovinici, ki je nasproti trafike v pokritem delu spodaj. Če prideš skozi vrata, kjer je na levi bankomat, zaviješ levo in trgovina je nekje na sredi na levi strani. Začimbe firme Evergreen iz Boštanja pri Sevnici imajo tam, eni redkih. So v vrečkah, takih, temno zelenih.
Nabral sem bučke Gold Rush in Soleil, pripravil vse, kar je zapovedala MARIJAV:
Potem se je začelo garanje. Ker smo moški pač bolj tehnično podkovani, sem iz buč napravil "špagete", ki jih je draga narezala tako kot sem naročil - na kratko.
Uporabil sem star pripomoček:
Potem sva vse stresla v kozico....
Skuhala...nadevala v kozarce, jih - čeprav ni bilo zapovedano - dala v pečico in še nekaj minut psterizirala....
Jutri poizkusimo. Če ne bo užitno, zapeljemo k MARIJAV._________________Viktorh
Potem se je začelo garanje. Ker smo moški pač bolj tehnično podkovani, sem iz buč napravil "špagete", ki jih je draga narezala tako kot sem naročil - na kratko.
Uporabil sem star pripomoček:
Potem sva vse stresla v kozico....
Skuhala...nadevala v kozarce, jih - čeprav ni bilo zapovedano - dala v pečico in še nekaj minut psterizirala....
Jutri poizkusimo. Če ne bo užitno, zapeljemo k MARIJAV._________________Viktorh