Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mini polžki s hiškami
-
- Site Admin
Mini polžki s hiškami
(Prenos iz arhiva)
Ima še kdo probleme z njimi?
Mi na veliko luknjajo kitajsko zelje in jih je vsepovsod dovolj. Skoraj na vseh rastlinah, le da povsod ne objedajo.
da bi tole pobirala, ne gre, jih je čisto preveč.
Najbolj pa moti, da se takole skrijejo v borovnice in potem, le te hrustajo, če niso zadosti pozoren. Vsaj na vsaki 7-10 borovnici so bili. Zdaj že drugo leto.
Mi na veliko luknjajo kitajsko zelje in jih je vsepovsod dovolj. Skoraj na vseh rastlinah, le da povsod ne objedajo.
da bi tole pobirala, ne gre, jih je čisto preveč.
Najbolj pa moti, da se takole skrijejo v borovnice in potem, le te hrustajo, če niso zadosti pozoren. Vsaj na vsaki 7-10 borovnici so bili. Zdaj že drugo leto.
Čisto navadni vrtni niso, imajo preveč na drobno zvito hišico, pa tudi bolj ploščata je. Mislim tudi, da so to že odrasle živali in ne podmladek. Take imam jaz na njivi - najraje splezajo na travne bilkje, žito. Tudi na česnu so bili, vendar ga niso jedli... Prav tako niso jedli fižola in krompirja. S čim se na njivi hranijo, ne vem._________________naredimo svet lepši
brbr, mali vrtni polž je slovensko ime za latinsko poimenovanega Cepeaea hortensis, veliki vrtni polž je Helix pomatia. In na fotkah so mladi polžki vrste mali vrtni polž. .Odrasli so tako veliki.
Verjemi, sem preverila, ne govorim na pamet.
Verjemi, sem preverila, ne govorim na pamet.
Aye-Aye je napisal/a: |
V oči mi je padlo, da so vsi enaki . Pri meni jih je opaziti vsa leta, ampak v pestrih barvah, tako, kot na linku, ki ga je dala metuljc. Vsa leta v podobnem številu, ki ni moteče in ne naredijo opazne škode, so bolj malojedni, zato jih ne odstranjujem. Tole tvoje mi pa da misliti, da so morda iz drugega vira. Sumljivo mi je tudi nenavadno uspešno razmnoževanje.
Je možno, da so prišli s katero od novo nabavljenih sadik ?