Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mini polžki s hiškami

crtj-admin
Site Admin

Mini polžki s hiškami

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ima še kdo probleme z njimi?

Mi na veliko luknjajo kitajsko zelje in jih je vsepovsod dovolj. Skoraj na vseh rastlinah, le da povsod ne objedajo.

da bi tole pobirala, ne gre, jih je čisto preveč.
Crying or Very sad

Najbolj pa moti, da se takole skrijejo v borovnice in potem, le te hrustajo, Shocked če niso zadosti pozoren. Vsaj na vsaki 7-10 borovnici so bili. Zdaj že drugo leto. Rolling Eyes
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ne nimam problemov z njimi, so pa prisotni.

Zgleda da mi še manjka in bom mogel še veliko delati na živosti moje parcele. Laughing (saj razumeš sarkazem)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tole je pa en šmorn - lani gosenice, letos polžki Evil or Very Mad pa kdo vse te/nas bo še objedal?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Boljše tole kakor pa rdeči. Jaz jih pustim pri miru in nimam težav z rdečimi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Najverjetneje mladi mali vrtni polži (Cepeaea hortensis).
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Čisto navadni vrtni niso, imajo preveč na drobno zvito hišico, pa tudi bolj ploščata je. Mislim tudi, da so to že odrasle živali in ne podmladek. Take imam jaz na njivi - najraje splezajo na travne bilkje, žito. Tudi na česnu so bili, vendar ga niso jedli... Prav tako niso jedli fižola in krompirja. S čim se na njivi hranijo, ne vem._________________naredimo svet lepši
metuljc

brbr, mali vrtni polž je slovensko ime za latinsko poimenovanega Cepeaea hortensis, veliki vrtni polž je Helix pomatia. In na fotkah so mladi polžki vrste mali vrtni polž. .Odrasli so tako veliki.
Verjemi, sem preverila, ne govorim na pamet.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Aye-Aye je napisal/a:

V oči mi je padlo, da so vsi enaki Surprised Surprised . Pri meni jih je opaziti vsa leta, ampak v pestrih barvah, tako, kot na linku, ki ga je dala metuljc. Vsa leta v podobnem številu, ki ni moteče in ne naredijo opazne škode, so bolj malojedni, zato jih ne odstranjujem. Tole tvoje mi pa da misliti, da so morda iz drugega vira. Sumljivo mi je tudi nenavadno uspešno razmnoževanje.

Je možno, da so prišli s katero od novo nabavljenih sadik ?
metuljc

Muha, pri Dolskem sem imela priliko videti sadike zelja, pa že kar velike, ki so imele spodnjo stran listov povsem prekrito s takimi polži, pa so bili vsi precej enaki. Ni nujno, da povsod vlada taka barvna pestrost med njimi kot je očitno pri tebi.
Odgovori