Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Habanero Ebony Giant

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Habanero Ebony Giant

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Plodovi so na eni sadiki bolj podolgovati, na drugi bolj okrogli. Ne vem ali je zamešano seme ali pa še ni čisto stabilna sorta. Plodovi so zelo pekoči, omako mi je pa uspelo narediti blago.



Furman
Prispevkov: 534
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Furman »

S čim se ublaži pikantnost čili omak?
Hvala lp_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ko delaš omake iz zelo pekočih čilijev, odstraniš semena. Za omako uporabiš manj plodov čilija in dodaš paradižnik, čebulo, papriko, ...
Če je narejena omaka preveč pekoča, jo uporabljaš v manjših količinah.
Pekočino ublažiš, če spiješ mleko, jogurt ali poješ žličko sladkorja.
mravlja
Prispevkov: 4236
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Sladkor tudi...? Shocked
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sladkor menda celo najbolj ublaži pekočino v ustih.
Odgovori