Habanero Ebony Giant

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Habanero Ebony Giant

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9603
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Plodovi so na eni sadiki bolj podolgovati, na drugi bolj okrogli. Ne vem ali je zamešano seme ali pa še ni čisto stabilna sorta. Plodovi so zelo pekoči, omako mi je pa uspelo narediti blago.



Furman
Prispevkov: 534
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Furman »

S čim se ublaži pikantnost čili omak?
Hvala lp_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9603
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ko delaš omake iz zelo pekočih čilijev, odstraniš semena. Za omako uporabiš manj plodov čilija in dodaš paradižnik, čebulo, papriko, ...
Če je narejena omaka preveč pekoča, jo uporabljaš v manjših količinah.
Pekočino ublažiš, če spiješ mleko, jogurt ali poješ žličko sladkorja.
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Sladkor tudi...? Shocked
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9603
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sladkor menda celo najbolj ublaži pekočino v ustih.
Odgovori