Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bučke - rahlo pikantne za zimo

bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Marija, pri nas še nismo probali, ni pa želiralo, ampak se vseeno veselim._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Bobolino, daj kozarček v hladilnik, pa bo zagotovo želiralo. Zunaj je za želiranje očitno pretoplo. Marija_________________Živeti na podeželju je najlepše!
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

MARIJAV je napisal/a:
Viktor. ti kar pripelji, pri nas ne bo učakalo prvega rojstnega dne Wink Very Happy


Žal, moram te razočarati: draga ne da. Navdušena je nad okusom. Spominja naju na ono iz zemfa in paparike...
Še enkrat hvala za recept._________________Viktorh
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

A da ne da? Crying or Very sad Jaz sem pa mislila, da brez malo truda pridem do nove runde Wink .
Zdaj pa zares, sem vesela, da vama je všeč (ali samo ženi?). Mene je tale okus, ko sem ga prvič poskusila kar sezul. No, jaz sem dala noter 1 žličko kurkume in eno curryja. Pri nas so se v teh letih tako naveličali bučk v vseh oblikah, da jih letos že skoraj nisem mislila sadit. Takole narejene pa jih papcajo vsi razen tamalih vnukov. Res krasen način, da bučke spraviš v promet. Tvoji špageti so mi bili zelo všeč Laughing .
Smo že testirali prvo varianto in drugo z manj sladkorja ter želinom, pa je oboje super in ni neke razlike v okusu, le sladkost se nekoliko manj čuti._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Sonceluna
Prispevkov: 654
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

včeraj sem tud jaz naredila tole zadevščino. Dodala sem sicer malce preveč čilija (je očitno moj res hud), ampak je vseeeno res res dobra. Pa namučila sem se z rezanjem. Moram nabavt kakšen pripomoček
Se že na veliko hvalim naokrog. Hvala Marijav za recept!
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Upam, da danes tale shranek dobim v pokušino. Wink
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Huh, jaz sem šele včeraj ugotovila, da premorem podoben rezalnik zelenjave kot ga ima Viktor, sem ga enkrat kupila pri enem privatniku blizu Ljubljane in naj res lahko narežeš zelenjavo v take špagete, potem pa še samo prečno. Kocke so potem 4 mm, kar je za ta shranek čisto OK._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

metuljc je napisal/a:
Upam, da danes tale shranek dobim v pokušino. Wink


Seveda sem dobila (hvala viktorh). In je res dobro, sploh, če je mrzlo. Ker sem dobila tudi bučke, tiste lepe, rumene, bo nekaj tega shranka nastalo tudi pri nas.
MARIJAV
Prispevkov: 1869
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Spet sem nabrala materiala za trikratno količino po receptu. Bučke sem najprej zrezala na liste na 3,5 mm, nato po dolgem spet na drobno narezala, pa še prečno....Imam krasen nož, ampak s tako količino sem se kar narezala...
Spet sem malo eksperimentirala in dala polovico sladkorja, kis sem dala balzamični in navadni beli, za želiranja pa vzela tisti Ekstraželin za marmelade, pa je še bolj lepo želiralo. Pa tudi v pečico sem dala na 90 st., ker upam, da mi te runde ne bodo v treh dneh pojedli.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9599
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes sva tudi midva z možem naredila te Marijine bučke. Samo iz enojne količine, ker sem bila skeptična, če mi bo sladko kisel okus sploh všeč. Z rezalnikom čebule se lepo nareže vse skupaj. Je kar okusno, čeprav je narejeno šele par ur. Tako da Marija, res hvala za recept.
Žal ste očitno gartlčani pokupili vsa gorčična semena. V Intersparu jih niso imeli, v DM, Tušu, Mercatorju tudi ne, tako da so te bučke brez njih. Metuljc, katera trgovinica v Kosezah prodaja gorčična semena? Bi prej telefonirala, če imajo še.
Odgovori