Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

PoB, tukaj je tema o škodljivcu fige, ki ga iščeš

optimist, lepa je. up
PoB

Odgovor Napisal/-a PoB »

Hvala Aye-Aye za zelo koristne informacije v tej in oni drugi temi.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Sem odtrgal par majhnih figic in se je naredilo za eno kapljo bele tekočine, zato sem odnehal. Čez par ur se opazil, da se zadeva suši.
Glede muh sem pa na dveh opazil, da se odpirata, zato sem vse pomočil s kapljico mešanega olja za solato, drugega nimam. Verjetno je preredko in je večidel odteklo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Zdaj so že precej nizke temperature, tako da tudi če ta manever z oljem na splošno morda deluje, vprašanje, a v takih razmerah bo.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Bi vedel kdo katera sorta je to? Plod še ni/ne bo dozorel...

image upload no registration

gif upload_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

Po plodu sem pomislil, da bi bila lahko švicarska Nordland figa v začetnem zorenju; samo ne, listi so povsem drugačni. Kakšna je kot zrela? Najbrž nekako rdečkasto-zelena, vmes med svetlo in temno?
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

Sicer bi imel še vprašanje za mfranca-a: Kako mu kaj delata njegovi Negronne in Petit negri figi?

Zadovoljen s plodovi, dozorevanjem, okusi? A sta pri njem ti dve sploh kaj različni? ( Po spletu je namreč precej debat, ali so Violette de Bordeaux, Negronne in Petit Negri 3 različne fige, mogoče 2 nekoliko različni figi ali celo vse 3 ena in ista figa.)
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Prvič ima plodove in ti so še trdi kot kamen. Malce sem brskal potej temi in lahko da bi bila Matalon tak al pa drgačn..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Moja figa, ki jo imam v loncu ima še kar nekaj nezrelih fig. Glede na temperature sem jo dal kar notri na toplo in sončno lego.

Ali mislite, da ji tako uspe, da bi plodovi dozoreli?

LP
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ant, probat ni greh, a ne? Sploh ker je vsa logika na strani toplega prostora.

Se mi zdi, da je Juglans kakšno stran nazaj omenil, da uspešno goji fige v rastlinjaku.

Pa mimogrede, v svojem profilu pa le opiši od kje približno si - se veliko lažje pogovarjamo Wink ._________________mfranc
Odgovori