Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Andrej Banko je napisal/a: |
Takole, jama je skopana ! 280 x 85 x 50 Ne bo za truplo, ampak za tri borovnice. Razmišljam, študiram, izbiram ... katere ? Mikata me ti dve licenčni: Chandler in Ozark Blue. Sta OK ? Mirosan ju menda ima v Kasazah. Morda tudi Ferdo ? / |
če bi jaz lahko izbral samo 3 sorte bi jaz zbral:
CHANDLER
BRIGITA BLUE in
BERKELEY
(na mojo srečo imam 12 sort in jih lahko primerjam)
pri substratu je po mojih izkušnjah ključnega pomena, da je zračen in da voda ne zastaja, delež šote max 25 %, jaz bi dodal še kremenčevo mivko ter kakšen mulč od iglavcev. Obvezno dodaj založno gnojilo ... uspešno sajenje :-)
-
-
Kdaj pognojimo, stare sedaj presajene borovnice. Pognojene so bile spomladi ob začetku cvetenja, sedaj jih bomo presadili. Borovnice so stare 5 let, so trije lepi grmi za domačo uporabo._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Ferdo ti bo povedal (je že kar nekajkrat), da lahko dodaš ustrezno založno gnojilo POD sadike, vendar mora vmes biti substrat, da korenine ne pridejo direktno na gnojilo. Mislim, da je rekel po pol kg na sadiko.
Ampak, le preveri, on je eminenca na tem področju, jaz le povzemam, kar sem si od njegovih besed zapomnila.
(nekaj od tega piše celo na tej strani te teme!)
Ampak, le preveri, on je eminenca na tem področju, jaz le povzemam, kar sem si od njegovih besed zapomnila.
(nekaj od tega piše celo na tej strani te teme!)