Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fige v refošku

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Fige v refošku

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17322
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Iz teme o figah:

franci je napisal/a:
Vidim, da je precej ljubiteljev fig. Zame zelo dober recept s figami (če moderatorju ne ustreza kam sem ga uvrstil, naj ga prosim prestavi.)
Fige v refošku: Potrebujemo zelo zrele fige, napolni se ustrezna posoda, prelije z refoškom in počasi kuha, približno 2 uri. Kuhano je, ko vino kar precej povre. Lahko se nekaj časa hrani tudi v hladilniku.
MijaLan
Prispevkov: 725
Pridružen: Ne Jul 10, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Oh , Muha to je gotovo dobro. V drugem litru refoška z dvema žlicama sladkorja pa prevremo hruške, da so še čvrste, jih poberemo iz vina in ohladimo, vino pa toliko časa pokuhavamo, da ostane samo še nekaj žlic sirupa. Z njim prelijemo hladne huške.
Odgovori