Fige v refošku

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Fige v refošku

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17753
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Iz teme o figah:

franci je napisal/a:
Vidim, da je precej ljubiteljev fig. Zame zelo dober recept s figami (če moderatorju ne ustreza kam sem ga uvrstil, naj ga prosim prestavi.)
Fige v refošku: Potrebujemo zelo zrele fige, napolni se ustrezna posoda, prelije z refoškom in počasi kuha, približno 2 uri. Kuhano je, ko vino kar precej povre. Lahko se nekaj časa hrani tudi v hladilniku.
MijaLan
Prispevkov: 726
Pridružen: Ne Jul 10, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Oh , Muha to je gotovo dobro. V drugem litru refoška z dvema žlicama sladkorja pa prevremo hruške, da so še čvrste, jih poberemo iz vina in ohladimo, vino pa toliko časa pokuhavamo, da ostane samo še nekaj žlic sirupa. Z njim prelijemo hladne huške.
Odgovori