Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2016
Pajo, nič ne bomo probali , saj sem že vzel za izziv, da bi imel zrele Rocoto za novo leto, iz več razlogov.
Sem pa teoretično skeptičen, da bi proba uspela, saj odtrgano sadje funkcionira popolnoma drugače kot še "pripeto" na sadiko.
Gledam pa zanimiv pojav. Jalapeno v enem loncu je nehal delati, zeleni plodovi se ne debelijo več, listje čedalje bolj vidno propada, na vrhu pa polno cvetov in popkov. Za razliko od drugega lonca z jalapeni, kjer je grm še lep, plodovi se še debelijo, pa brez cvetov ....
Sicer mi je poznano, da rastlina na "krepanje" odgovori z novimi cvetovi, ni mi pa jasno, zakaj je en (dvojni) grm zdrav, drugi pa ne. Pri istem tretiranju ._________________mfranc
Sem pa teoretično skeptičen, da bi proba uspela, saj odtrgano sadje funkcionira popolnoma drugače kot še "pripeto" na sadiko.
Gledam pa zanimiv pojav. Jalapeno v enem loncu je nehal delati, zeleni plodovi se ne debelijo več, listje čedalje bolj vidno propada, na vrhu pa polno cvetov in popkov. Za razliko od drugega lonca z jalapeni, kjer je grm še lep, plodovi se še debelijo, pa brez cvetov ....
Sicer mi je poznano, da rastlina na "krepanje" odgovori z novimi cvetovi, ni mi pa jasno, zakaj je en (dvojni) grm zdrav, drugi pa ne. Pri istem tretiranju ._________________mfranc
Zelenc je napisal/a: |
Jest sem včeraj pospravil vse, kar je bilo zunaj. Enostavno je vreme prišlo do točke, kjer so se čiliji bolj kot ne, matrali, da bi dozoreli. |
Od nedelje dalje se obeta prvi sneg do nižin. Začetek prihodnjega tedna pa temperature pod ničlo. Kar je še zunaj, bo hudič pobral...... Malo zgodaj, če se tole uresniči
Nov sneg/Padavine 144h /četrtek, 03.11. 07:00 do sreda, 09.11. 07:00:
Jest sem se letos prvič lotil kuhanja omak (manjši obseg - lastna poraba in za prijatelje). Od "nežnih" s paradajzom, do sadnih z mangom in "pure" omak za paralizacijo ustne votline... Nekaj sem jih tudi zmrznil, posušil, zmlel, namakal v olju, kisu ipd. Preizkušam pač veliko zadev, ker mi je tako všeč.
Pa me zanima - na prezimovalčkih imam še polno zrelih vragecov. Kakšne pa so kaj vaše izkušnje in navade? Česa se lotite z npr 60 zrelimi Habaneri?
Pa me zanima - na prezimovalčkih imam še polno zrelih vragecov. Kakšne pa so kaj vaše izkušnje in navade? Česa se lotite z npr 60 zrelimi Habaneri?
Zelenc je napisal/a: |
Pa me zanima - na prezimovalčkih imam še polno zrelih vragecov. Kakšne pa so kaj vaše izkušnje in navade? Česa se lotite z npr 60 zrelimi Habaneri? |
Hja, največ jih pojem surovih ob malici, nekaj zamrznem, da so potem pozimi za kuhanje omak, nekaj vložim v med... Možnosti je veliko.
Tako imenovanih "pure" omak iz capsicumov od Habanera navzgor se izogibam, ker zaradi prevelike doze capsaicina občutno pogrenijo, tega pa ne
maram. Pri teh sortah stremim za tem, da grenkobo "ubijem" z dodatki, medtem ko pekočina ostane nespremenjena.
brbr, v čilije sem dala kisat narezano zelje, kakšeno bo - sporočim.
sedaj vas prosim, če mi pomagate: ne najdem recepta polnjenja čilijev rotondo kalabreze (s tunino, inčuni, kapre..). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
sedaj vas prosim, če mi pomagate: ne najdem recepta polnjenja čilijev rotondo kalabreze (s tunino, inčuni, kapre..). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)