Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zdravilni napitek iz limon in česna

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če ti česen ne dela preglavic, ga najbrž lahko vzameš kadarkoli. Tisti, ki jim rad "udari na želodec" ali jih po njem črviči po črevesju, morajo bolj paziti. Verjetno ga morajo jemati jemati med ali po hrani?
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala, Muha. Na to nisem pomislila, ker pripravek sploh nima okusa po česnu, ampak bolj po limoni._________________naredimo svet lepši
Pepe
Prispevkov: 732
Pridružen: Če Mar 13, 2014 1:00 am
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Dvomim, da je recept s Tibeta in star 2000 let, ker ne verjamem, da so pred 2000 leti imeli na Tibetu dostopne limone. Tudi pred 50-imi leti bolj težko. Danes pa že.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Morda pa le. Tablice z recepti naj bi našli v samostanu. Samostani so pa morda tudi takrat znali ustvariti pogoje za rast limonovcev znotraj samostana.

Kakorkoli že s temi opisom izpadejo recepti veliko bolj verodostojni Wink Laughing . Česen in limona v zmernih količinah lahko samo koristita, pa naj bo recept iz tibetanskih tablic, izpod peresa tete Pehte ali izumljen nedavno. Jaz ostajam pri ločenih sestavinah: česnova tinktura po kapljicah, limona pa v čaju.
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, v čaju popiješ samo limonin sok. Baje pa, da je belo meso pod lupino tisto, ki v tem receptu s strani limone odigra ključno vlogo._________________naredimo svet lepši
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Punce jaz se pa močno bojim, da nas bodo morali ne smem povedati , saj sami ne bomo umrli, ker uživamo take in drugačne coprnije.
Vas lepo pozdravlja čarovnica_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andrej Banko
Prispevkov: 5235
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, ker je (spet) ena prav gnila sobota, sem se spravil cumprat tale zvarek. Vzel sem sicer samo dve limoni in 15 strokov česna. Zmiksal vse skupaj. Uuuu... je kislo. Res je, česna se praktično ne čuti. Sladkat se pa najbrž ne sme ?! Wink

Sedaj segrevam do vrenja - po navodilih - in se vmes sprašujem, zakaj sploh termično obdelat. Kaj pa, če bi kar surovo pojedli/popili.

Predvidevam, da prekuhan zvarek potem dlje zdrži. Še to, punce, kje pa potem tole hranite ? V steklenem kozarcu in v hladilniku ?
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, dvomim, da bo tvoja količina napitka zadoščala za 25dni. Jaz svojega hranim v hladiniku._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Prispevkov: 5235
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

brbr je napisal/a:
AB, dvomim, da bo tvoja količina napitka zadoščala za 25dni. Jaz svojega hranim v hladiniku.


Zamo bo 10 dni dovolj ! Wink
Odgovori