Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zdravilni napitek iz limon in česna
Morda pa le. Tablice z recepti naj bi našli v samostanu. Samostani so pa morda tudi takrat znali ustvariti pogoje za rast limonovcev znotraj samostana.
Kakorkoli že s temi opisom izpadejo recepti veliko bolj verodostojni . Česen in limona v zmernih količinah lahko samo koristita, pa naj bo recept iz tibetanskih tablic, izpod peresa tete Pehte ali izumljen nedavno. Jaz ostajam pri ločenih sestavinah: česnova tinktura po kapljicah, limona pa v čaju.
Kakorkoli že s temi opisom izpadejo recepti veliko bolj verodostojni . Česen in limona v zmernih količinah lahko samo koristita, pa naj bo recept iz tibetanskih tablic, izpod peresa tete Pehte ali izumljen nedavno. Jaz ostajam pri ločenih sestavinah: česnova tinktura po kapljicah, limona pa v čaju.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
No, ker je (spet) ena prav gnila sobota, sem se spravil cumprat tale zvarek. Vzel sem sicer samo dve limoni in 15 strokov česna. Zmiksal vse skupaj. Uuuu... je kislo. Res je, česna se praktično ne čuti. Sladkat se pa najbrž ne sme ?!
Sedaj segrevam do vrenja - po navodilih - in se vmes sprašujem, zakaj sploh termično obdelat. Kaj pa, če bi kar surovo pojedli/popili.
Predvidevam, da prekuhan zvarek potem dlje zdrži. Še to, punce, kje pa potem tole hranite ? V steklenem kozarcu in v hladilniku ?
Sedaj segrevam do vrenja - po navodilih - in se vmes sprašujem, zakaj sploh termično obdelat. Kaj pa, če bi kar surovo pojedli/popili.
Predvidevam, da prekuhan zvarek potem dlje zdrži. Še to, punce, kje pa potem tole hranite ? V steklenem kozarcu in v hladilniku ?
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale