Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Laburnum - nagnoj

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

juglans je napisal/a:
Tudi pri meni jih par prodira na svetlo, verjetno bo pa še kakšen.

Če jih kasneje ne pokonča kakšna koreninska nadloga, ker pri meni je tega precej.

Sem tudi jaz sejal vendar šele pred parimi dnevi, ni še nič vzklilo.

muha je napisal/a:

Moj je star že skoraj 10 let pa ni še niti enkrat cvetel :cry: . Čakam, če bo letos. Je pa navadni avtohtoni tukaj, pravkar vzklili sejanček sem izpulila v gozdu na sprehodu.

Mogoče je druge vrste. Pa še polži so ga požrli si omenila.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Eno in drugo najbrž. Tvoj, Dajmar je verjetno žlahtnjen in gotovo tudi obilneje cveti.
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Jaz sem letos prvič slišala za to rastlino, ker sem vedno mislila, da to je navadna akacija samo druge barve. Pa ni.

Moj prijatelj, lovec in ljubitelj narave, je rekel, da TA RASTLINA, NJEGOV LESENI DEL, DEBLO IN KORENIKE, NIKOLI NE SEGNIJE, NE ZGNIJEJO.

On je zunanjo klop iz tega lesa kar z motorko oblikoval in NIČ ZAŠČITENO PUSTIL PRED HIŠO. Lep, črn les je že 25 let tak kot prvi dan. KORENIKO je v gozdu takrat zakopal in ga je glih takšna počakala do zdaj. Potem je koreniko zruval ven, očistil in uporabil za skalnjak. Čudovito in brez zaščite je na vrtu, na dežju in zimskih razmerah tak, kot prvi dan.

Ima gosto, črno in zelo trdno strukturo lesa.

rožica poklon Klanjam se naravi za to stvarstvo in zahvaljujem._________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Dajmar

Dajmar je napisal/a:

Sem tudi jaz sejal vendar šele pred parimi dnevi, ni še nič vzklilo.

Sem sejal v dva lončka v enem sem pred setvijo seme prelil s kropom v drugem pa ne. To je rezultat. Bolje so kalila poparjena semena.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dajmar, pravzaprav ne veš, če bolje, vsekakor pa prej.
Dajmar

Fotke so od 7.5.16 Stanje je še vedno isto 5 : 1 za poparjene.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Čudno tole dajmar, ker pri meni jih je na koncu zunaj kar nekaj. Nič "tretirano" seme.
Dajmar

Ti si imel več semen? Jaz sem probal z desetimi v vsakem lončku, sejal sem šele 20. aprila.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Povsem mogoče da. Very Happy
Dajmar

Na levi so enoletni sejančki na desni pa pikiran lanski najden pod drevesom.
Odgovori