Ameriški kaki - Diospyros virginiana
-
mfranc je napisal/a: | ||
To sem se sam prvo vprašal, in po hitrem premisleku izločil insekte, ker res nima smisla, da so plodovi Tipo povsem nedotaknjeni. Mi je pa naknadno kapnilo, da imajo insekti v gene vgrajeno (preživetveno) "navihanost" da izberejo najboljše zase in svoje potomce; in je možno, da so že zelene Nikite bolj dobre kot Tipo. Hmmmm .... ![]() |
Mfranc, zanimivo bi bilo vedeti (videti) razliko v strukturi plodov Nikitke in kakija Tipo. Razlika v debelini kožice bi lahko bila npr. pomembna za lažjo dostopnost insektu (sesanje...?).
Lahko v to smer kaj napišeš? Upam, da viroza pojenjuje.
Lp.
-
-
-
Trenutno se z enim francozom na borzi menim za Burton Morris in Pieper. Sicer je dobrodošlo karkoli. Sem se lani menil z Cliff D England za cepiče Pecana in virginie, vendar je bilo en kup poštnine in se ni splačalo solirat za tolk mal materjala..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
-
- Kraj: Ljubljana
mravlja je napisal/a: | ||||
Mfranc, zanimivo bi bilo vedeti (videti) razliko v strukturi plodov Nikitke in kakija Tipo. Razlika v debelini kožice bi lahko bila npr. pomembna za lažjo dostopnost insektu (sesanje...?). Lahko v to smer kaj napišeš? Lp. |
Huh, nisem se s šublerjem lotil debeline kožice, ampak če bi bila večja razlika, bi sigurno opazil. OK, projekt za drugo leto

Tudi tule ni videti hudo velikih razlik http://shrani.si/f/3A/ZX/3lhrz7kO/0021.jpg .....
Ob mojem razmišljanju sem imel v mislih letošnjo havarijo pri figah, ko je drugi rod zdesetkala smokvina muha. Začelo se je bolj nedolžno, in naivno

-
- Kraj: Domžale
mfranc je napisal/a: |
Ob mojem razmišljanju sem imel v mislih letošnjo havarijo pri figah, ko je drugi rod zdesetkala smokvina muha. Začelo se je bolj nedolžno, in naivno ![]() ![]() |
A ta žival je tudi v Ljubljani ?!

-
Andrej Banko je napisal/a: | ||
A ta žival je tudi v Ljubljani ?! ![]() |
Tudi 25-30km sz jo je bilo obilo. Lansko leto pa ose in sršeni...
Mfranc, misliš, da bi muha šla tudi na kaki... ?