Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriški kaki - Diospyros virginiana

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Optimist, ali nas že ogrevaš za naslednje leto?
Kaj je letos pri tebi kaj novega? Ali pa v naslednji sezoni?
mravlja

mfranc je napisal/a:

mravlja je napisal/a:
In zakaj so si izbrali ravno Nikitko? Rolling Eyes

To sem se sam prvo vprašal, in po hitrem premisleku izločil insekte, ker res nima smisla, da so plodovi Tipo povsem nedotaknjeni.
Mi je pa naknadno kapnilo, da imajo insekti v gene vgrajeno (preživetveno) "navihanost" da izberejo najboljše zase in svoje potomce;
in je možno, da so že zelene Nikite bolj dobre kot Tipo.

Hmmmm .... da premislim

Mfranc, zanimivo bi bilo vedeti (videti) razliko v strukturi plodov Nikitke in kakija Tipo. Razlika v debelini kožice bi lahko bila npr. pomembna za lažjo dostopnost insektu (sesanje...?).
Lahko v to smer kaj napišeš? Upam, da viroza pojenjuje.
Lp.
Optimist

mravlja je napisal/a:

Imam 10 sejancev virginije in če pridem do cepičev....
Pa Vinkotov lotus bom z Rosseyanko oženu_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mravlja

Optimist je napisal/a:
mravlja je napisal/a:

Imam 10 sejancev virginije in če pridem do cepičev....
Pa Vinkotov lotus bom z Rosseyanko oženu

Imaš kakšne ciljne cepe v ˝vuišlist˝?
Optimist

Trenutno se z enim francozom na borzi menim za Burton Morris in Pieper. Sicer je dobrodošlo karkoli. Sem se lani menil z Cliff D England za cepiče Pecana in virginie, vendar je bilo en kup poštnine in se ni splačalo solirat za tolk mal materjala..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mravlja

Če prav razumem, imaš raje ameriške persimone kot križane. Imaš kakšen poseben razlog (razen mraza, seveda)? D. kakija nimaš v načrtih?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

mravlja je napisal/a:
mfranc je napisal/a:
mravlja je napisal/a:
In zakaj so si izbrali ravno Nikitko? Rolling Eyes

To sem se sam prvo vprašal, in po hitrem premisleku izločil insekte, ker res nima smisla, da so plodovi Tipo povsem nedotaknjeni.
Mi je pa naknadno kapnilo, da imajo insekti v gene vgrajeno (preživetveno) "navihanost" da izberejo najboljše zase in svoje potomce;
in je možno, da so že zelene Nikite bolj dobre kot Tipo.

Mfranc, zanimivo bi bilo vedeti (videti) razliko v strukturi plodov Nikitke in kakija Tipo. Razlika v debelini kožice bi lahko bila npr. pomembna za lažjo dostopnost insektu (sesanje...?).
Lahko v to smer kaj napišeš?
Lp.

Huh, nisem se s šublerjem lotil debeline kožice, ampak če bi bila večja razlika, bi sigurno opazil. OK, projekt za drugo leto Wink .
Tudi tule ni videti hudo velikih razlik http://shrani.si/f/3A/ZX/3lhrz7kO/0021.jpg .....

Ob mojem razmišljanju sem imel v mislih letošnjo havarijo pri figah, ko je drugi rod zdesetkala smokvina muha. Začelo se je bolj nedolžno, in naivno Cool , ker sem mislil da je figic toliko, da jih bo dovolj za vse nas - domače in smokvino muho. In sem šele proti koncu sezone ugotovil, da je muha napadla vse močne plodiče, pred koncem sezone so ostali in večinoma tudi dozoreli neki rahitični plodovi ..... Rolling Eyes_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

mfranc je napisal/a:

Ob mojem razmišljanju sem imel v mislih letošnjo havarijo pri figah, ko je drugi rod zdesetkala smokvina muha. Začelo se je bolj nedolžno, in naivno Cool , ker sem mislil da je figic toliko, da jih bo dovolj za vse nas - domače in smokvino muho. In sem šele proti koncu sezone ugotovil, da je muha napadla vse močne plodiče, pred koncem sezone so ostali in večinoma tudi dozoreli neki rahitični plodovi ..... Rolling Eyes

A ta žival je tudi v Ljubljani ?! Confused
mravlja

Andrej Banko je napisal/a:
mfranc je napisal/a:

Ob mojem razmišljanju sem imel v mislih letošnjo havarijo pri figah, ko je drugi rod zdesetkala smokvina muha. Začelo se je bolj nedolžno, in naivno Cool , ker sem mislil da je figic toliko, da jih bo dovolj za vse nas - domače in smokvino muho. In sem šele proti koncu sezone ugotovil, da je muha napadla vse močne plodiče, pred koncem sezone so ostali in večinoma tudi dozoreli neki rahitični plodovi ..... Rolling Eyes

A ta žival je tudi v Ljubljani ?! Confused

Tudi 25-30km sz jo je bilo obilo. Lansko leto pa ose in sršeni...

Mfranc, misliš, da bi muha šla tudi na kaki... ?
Odgovori