Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šipek

Odgovori
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Voda pozdravljena,

za tale navodila se ti tudi jaz zahvaljujem.
So te le nahecali Very Happy
pep
Prispevkov: 1303
Pridružen: To Sep 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pep »

Ste slišali za,VSE POTI VODIJO V RIM, receptov je več in kdo misli, da je njegova edina pot je idiot.To ni moja zamisel, verjetno koga pametnejšega.
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pep je napisal/a:
Ste slišali za,VSE POTI VODIJO V RIM, receptov je več in kdo misli, da je njegova edina pot je idiot.To ni moja zamisel, verjetno koga pametnejšega.


No, no, malo več prijaznosti pa res ne bi škodilo. Na tem forumu gojimo prijazne odnose.
pep
Prispevkov: 1303
Pridružen: To Sep 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pep »

Saj imaš prav, nisem mislil nikogar žalit, najmanj pa Vodo. Se opravičujem.
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Voda, tale navodila si bom pa kar skopirala med recepte kakšno drugo priložnost, ko bom imela več šipka kot letos. Hvala lepa._________________naredimo svet lepši
tajana
Prispevkov: 1372
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Voda tudi jaz sem vesela tvojih navodil za marmelado. Saj imam samo ene 2 kg sipka, pa bo kolikor bo, za priboljsek. Nikakor se nisem mogla odpravit cistit sipka, odstranjevat dlacice. Za caj pa mi je to prevec._________________CARPE DIEM
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

recepti so tu in tam različni a vsak od nas priseže na svojega. pri nas doma se tako dela že tretjo generacijo in to vsako leto nekaj kg (seveda poleg ostalega). počasi opuščamo stare recepte in hočemo hitro in z manj sladkorja narediti marmelade, a to bi rekla je popolnoma nekaj drugega.

PS: še en način priprave šm.

na 2 litre očiščene mase se doda 1.10 kg sladkorja, in strok vanilije.
skuhamo šipek, pasiramo, stehtamo pasirano maso, pripravimo primerno količnino sladkorja. pasirano maso kuhamo brez sladkorja z vanilijo, da se zgosti. šele potem dodamo sladkor in kuhamo pri močnem mešanju še 15 min.
želim, da vam šipkova marm. uspe ne glede kateri recept uporabljate.lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazadnje urejal/a voda 08 Dec 2016 14:09; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

voda je napisal/a:
, in mahuna vanilije.

Strok najbrž?
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

tako je Muha strok je pravilno. se oproščam, žal nikoli nisem perfektno govorila slovenščino a sedaj mi gre samo na slabše, ker sem cca 7 mesecev v Hr. Istri in že totalno mešam besede. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Oba recepta sem skopirala v novo temo med recepti:
Šipkova marmelada, kot jo naredi Voda
Odgovori