Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Šipek
recepti so tu in tam različni a vsak od nas priseže na svojega. pri nas doma se tako dela že tretjo generacijo in to vsako leto nekaj kg (seveda poleg ostalega). počasi opuščamo stare recepte in hočemo hitro in z manj sladkorja narediti marmelade, a to bi rekla je popolnoma nekaj drugega.
PS: še en način priprave šm.
na 2 litre očiščene mase se doda 1.10 kg sladkorja, in strok vanilije.
skuhamo šipek, pasiramo, stehtamo pasirano maso, pripravimo primerno količnino sladkorja. pasirano maso kuhamo brez sladkorja z vanilijo, da se zgosti. šele potem dodamo sladkor in kuhamo pri močnem mešanju še 15 min.
želim, da vam šipkova marm. uspe ne glede kateri recept uporabljate.lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 08 Dec 2016 14:09; skupaj popravljeno 1 krat
PS: še en način priprave šm.
na 2 litre očiščene mase se doda 1.10 kg sladkorja, in strok vanilije.
skuhamo šipek, pasiramo, stehtamo pasirano maso, pripravimo primerno količnino sladkorja. pasirano maso kuhamo brez sladkorja z vanilijo, da se zgosti. šele potem dodamo sladkor in kuhamo pri močnem mešanju še 15 min.
želim, da vam šipkova marm. uspe ne glede kateri recept uporabljate.lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 08 Dec 2016 14:09; skupaj popravljeno 1 krat
tako je Muha strok je pravilno. se oproščam, žal nikoli nisem perfektno govorila slovenščino a sedaj mi gre samo na slabše, ker sem cca 7 mesecev v Hr. Istri in že totalno mešam besede. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Oba recepta sem skopirala v novo temo med recepti:
Šipkova marmelada, kot jo naredi Voda
Šipkova marmelada, kot jo naredi Voda