Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima

Odgovori
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
Metuljc, sem že našla - bom prinesla kakšno na naslednje srečanje, saj si to mislila, a ne? Wink


very happy tebi rožice Ja, da se ne dela škoda, pač pristavimo kavica.
brbr
Prispevkov: 8008
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Veš, Metuljc, sem že razmišljala o tem, da jih bom februarja prinesla na srečanje, če bo zanimanje. Niso pa na pogled tako atraktivne kot Hokaido - lupina je belo zelenkaste barve, verjetno meso tudi.

Plamenka, pri vas je pa pozimi še več sonc kot poleti. Lepo!_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8375
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Brbr, me veseli, da si "pozitivno" sprejela namig od Metuljc.
Jaz sem jeseni velike buče, potem ko sem jih načela, predelala v shranke. Se mi zdaj zelo obnese, ko imam takoj pri roki dobro osnovo za kosilo. Tamali imajo pa sploh radi oranžne jedi Smile
Torej, sem interesent za tvoje viške._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tajana
Prispevkov: 1372
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Zanima me, ce je ze kdo probal hokaido buce susit in kako jih lahko potem uporabis.

Lpmami, pravis da si pripravljala iz buc shranke. A to taksne, ki si jih potem shranila v kozarcke. Ce bodo hokaidnke drzale do prvega srecanja, ti eno prinesem._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8375
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, Tajana, v kozarčke.
Ko sem buče sušila, sem jih potem uporabila kot eno od sestavin zelenjavnih juh, pa me niso navdušile. Mogoče moje niso bile ravno primerne za sušenje ... mogoče bi bil kakšen drug način priprave bolj ustrezen ... Verjetno jih sušila ne bom več._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tajana
Prispevkov: 1372
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Letos sem poizkusala v kozarcku shraniti pire iz hokaido buce. Pa mi ni obstal. Moram naslednje leto kaj drugace poizkusiti. Da nam podaljsam cas sladkanja z bucami. Skrinje pa nimam, samo eno manjso omaro, tam pa ne morem shranit kaj veliko._________________CARPE DIEM
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Se te buče narezane lahko tudi zamrzne za kasneje?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9599
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tiana, saj shranjene na hladnem ostanejo še dolgo uporabne. Za svoje hokaido računam, da bodo vsaj še 2 meseca, mogoče celo 3. Pire pa mogoče lahko tudi zamrzneš, čeprav jaz nisem poskušala, sem ga sproti kuhala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

pajo je napisal/a:
Se te buče narezane lahko tudi zamrzne za kasneje?


Konkretno s hokaido nimam izkušenj, razne muškatne sem pa zamrzovala brez opaznih slabih posledic. Surove, nič blanširane, narezane na primerne kose.
tajana
Prispevkov: 1372
Pridružen: Pe Maj 30, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tajana »

Pajo, zamrznjeno so v redu in uporabne kot sveze._________________CARPE DIEM
Odgovori