Veš, Metuljc, sem že razmišljala o tem, da jih bom februarja prinesla na srečanje, če bo zanimanje. Niso pa na pogled tako atraktivne kot Hokaido - lupina je belo zelenkaste barve, verjetno meso tudi.
Plamenka, pri vas je pa pozimi še več sonc kot poleti. Lepo!_________________naredimo svet lepši
Brbr, me veseli, da si "pozitivno" sprejela namig od Metuljc. Jaz sem jeseni velike buče, potem ko sem jih načela, predelala v shranke. Se mi zdaj zelo obnese, ko imam takoj pri roki dobro osnovo za kosilo. Tamali imajo pa sploh radi oranžne jedi Torej, sem interesent za tvoje viške._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Zanima me, ce je ze kdo probal hokaido buce susit in kako jih lahko potem uporabis.
Lpmami, pravis da si pripravljala iz buc shranke. A to taksne, ki si jih potem shranila v kozarcke. Ce bodo hokaidnke drzale do prvega srecanja, ti eno prinesem._________________CARPE DIEM
Ja, Tajana, v kozarčke. Ko sem buče sušila, sem jih potem uporabila kot eno od sestavin zelenjavnih juh, pa me niso navdušile. Mogoče moje niso bile ravno primerne za sušenje ... mogoče bi bil kakšen drug način priprave bolj ustrezen ... Verjetno jih sušila ne bom več._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Letos sem poizkusala v kozarcku shraniti pire iz hokaido buce. Pa mi ni obstal. Moram naslednje leto kaj drugace poizkusiti. Da nam podaljsam cas sladkanja z bucami. Skrinje pa nimam, samo eno manjso omaro, tam pa ne morem shranit kaj veliko._________________CARPE DIEM
Tiana, saj shranjene na hladnem ostanejo še dolgo uporabne. Za svoje hokaido računam, da bodo vsaj še 2 meseca, mogoče celo 3. Pire pa mogoče lahko tudi zamrzneš, čeprav jaz nisem poskušala, sem ga sproti kuhala.