Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Uh, eni pa ste hitri. Jaz sem do zdaj bila dobesedno zakopana v delo, pa nisem imela časa niti razmišljati o semenih, bom pa zdaj februarja dala gas, pripravila vse potrebno, pa enega hipa dala v zemljo semena. Seznama še nimam ravno izdelanega, bom pa ziher imela nekje 30 sort, kot vsako leto Cool
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

ja, eni ste hitri. Very Happy Jaz nameravam sejat papriko cez kak teden, paradiznik pa mesec pozneje. Zraven paprike bom posejala par semen paradiznikov, za ta prve Very Happy

Krasovc: Jaz mam seme Novosadskega jabucarja, sicer se original pakirano od Amaranta - je bilo pa kupljeno tri leta nazaj. Poslji mi podatke na ZS.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Evo, v petek posejal semena paradižnikov, danes pa že več kot polovica prikukala na svetlo, je pa res, da imam kalilnik na ploščicah v dnevni sobi, kjer je talno gretje in so tako pogoji idealni za kalitev.
Zelo dobro kalijo predvsem Elba, Volovsko in dve sorti od Bicikla: Apero in Polarbear.

Sem pa včeraj dobil še seme čudovitega Wild tomato od Julije, ki je lani objavila slike tega noro rodnega paradižnika. Gre kr zdelele v zemljo palec gor_________________kar zraste pač zraste
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Če še želi kdo seme od divjega paradižnika, mi naj sporoči. Letos ga bom tudi sejala, ker smo ga lani zobali kot češnje Laughing

Malo sem pogledala, katera semena so letos pri meni in, pa samo to vem, da bodo notranjkina in obvezno divji in volovsko srce. Bom pa še do številke 30 že kaj našla Razz
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

lep pzdrav.mene zanima glede razkuževanja rastljinakov.Lansko leto sem fasal v njemu kromperjevo plesen pa se bojim da je kej na foliji ostalo.kako naj razkužim in s čim.lp rok
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Morda boš že tule našel vse, kar te zanima.
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Ta let se sadi

- Shirley F1 (standard rdeči)
- Gigantomo F1 ("ta velk", rdeči)
- Sungold F1 (češnjevec, oranžn)
- Tomatoberry F1 (češnjevec, rdeč srčaste oblike)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Iščem dobesedno tole zadevo če bi jo kdo slučajno imel: https://www.google.si/search?q=lucinda+tomato&biw=1440&bih_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje je pa tule fotošop pomagal.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

metuljc je napisal/a:
Po moje je pa tule fotošop pomagal.

Drugače to sorto imam samo ne take barve. Evil or Very Mad_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori