Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Breskov sirup
-
- Site Admin
Breskov sirup
(Prenos iz arhiva)
Dobila sem mehke breskve in recept. Sirup gre pri nas za med in pravijo, da je vrhunski.
1 lliter vode
1 kg breskve
10 g citronke
lahko vanilija cuker
1 kg sladkorja
Breskve sem olupila, razkoščičla. Vse skupaj dala v lonec. Malo preden je zavrelo sem ugasnila. Vse skupaj sem v multipraktiku (ali palični) zmiksala in še toplo nalila v steklenice.
Breskve so bile res mehke.
Irena
ps.: nisem nič precedila, tako imaš kašast sirup.
1 lliter vode
1 kg breskve
10 g citronke
lahko vanilija cuker
1 kg sladkorja
Breskve sem olupila, razkoščičla. Vse skupaj dala v lonec. Malo preden je zavrelo sem ugasnila. Vse skupaj sem v multipraktiku (ali palični) zmiksala in še toplo nalila v steklenice.
Breskve so bile res mehke.
Irena
ps.: nisem nič precedila, tako imaš kašast sirup.
Pravkar v delu nekaj podobnega. Bresve olupljene, izkoščičene (ob sporemljavi grmenja in prvih dežnih kapelj), posute s sladkorjem, mal citronke, počakale bodo do jutri, da se malo okusi intenzivirajo, potem kuhanje, dodatek vode in v steklenice. Aja, vmes opravi svoje še paličnjak.
In jutri so na vrsti tudi breskve za komppot. Če bo kaj premehkih, se bodo pridružile tem, ki se danes marinirajo. Brez marelične marmelade in breskovega komota ter lutenice, aja, pa vkuhanega paradižnika pri nas ni poletja (no, pa še marsičesa drugega se nabere).
In jutri so na vrsti tudi breskve za komppot. Če bo kaj premehkih, se bodo pridružile tem, ki se danes marinirajo. Brez marelične marmelade in breskovega komota ter lutenice, aja, pa vkuhanega paradižnika pri nas ni poletja (no, pa še marsičesa drugega se nabere).