Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bučna rulada

crtj-admin
Site Admin

Bučna rulada

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Bučna rulada
(iz februarskega srečanja ob kavici)

6 jajc
6 žlic sladkorja
1 žlica olja
80 g bučnih semen (zmletih v moko)
30 g sončničnih semen (zmletih v moko)
1/2 pecilnega praška

Za premaz: marmelada po izbiri (jaz sem uporabila domačo šipkovo) in kisla smetano (količina po želji)

Uporabimo lahko tudi samo bucna semena, potem teh zadostuje 100g.

Pečico vklopimo na 180 stopinj. dokler se pečica segreva, pripravimo testo. Najprej jajca penasto zmiksamo, postopoma dodajamo sladkor,olje in nazadnje se mleta semena in pecilni prašek. Pekac obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo testo. Testo s kuhalnico dobro premešamo preden ga začnemo zlivati na pekac, ker je moka iz semen težka in se hitro sesede na dno posode in potem ni enakomerno porazdeljena.

Pečemo 12-15 minut. V tem casu si pripravimo kos alu folije in mokro krpo. Na pult položimo kos alufolije, na njo mokro kuhinjsko krpo in na njo preložimo pečeno rulado z peki papirjem vred. Še vročo rulado na rahlo zavijemo skupaj s peki papirjem, nato jo ovijemo z mokro krpo in nazadnje še v alu folijo. Rulado pustimo, da se ohladi. Ohlajeno previdno odvijemo, na tanko premažemo z marmelado in nato še z kislo smetano ter jo zarolamo nazaj v rulado. Tako zarolano rulado ponovno zavijemo v peki papir (kar v tisti, na katerem smo pekli) in še v alu folijo (s tem ohranimo vlažnost rulade). Rulado prestavimo v hladilnik in dobro ohlajeno odvijemo, razrežemo, povabimo prijatelje, skuhamo kavico in si privoščimo prijeten klepet ob sladkanju zelene rulade. Njami._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

tajana, hvala za recept! Very Happy

Tole bom poskusila napraviti ob prvi priliki. Upam, da bo enako dobra, kot je bila tvoja včerajšnja. Zmelješ bučna in sončnična semena sama ali mleta že kupiš?
tajana

Zaenkrat imam se svoja semena, zato jih meljem sama v blenderju. Lahko bi tudi v mlincku za kavo. Patudi ce bi kupila, bi rajsi cela semena kot mleta. Se mi zdi, da so vseze mleta bolj rahla.

Muha seveda ti bo uspelo, saj ni nic komplicirano. Pa tako hitro narejeno. Jo bi prej spekla, kot sem napisala recept, ker pisem na telefonu._________________CARPE DIEM
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ojla Tajana, to bom probala, čim grem v trgovino, da kupim semena. Nevem kdaj to bo, ker ne grem vsak dan v trgovino - enkrat na teden ali 14 dni.
Če me bo zelo firbec matral, bom pa mojga poslala iskat bučna semena.
Hvala za recept. Upam, da mi rata
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Tajana hvala za recept. Probam se ta vikend, ker je bila res enkratna.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Ko se bom ženila te pokličem_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.
tajana

vodenka je napisal/a:
Ko se bom ženila te pokličem

A si me nasmejala, Vodenka. Sicer pa, zakaj pa ne._________________CARPE DIEM
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Sem se spraševala, ali naj te prosim za recept ali ne, ker vem da je časa vedno premalo, ampak, glej - terna - recept se je pojavil sam od sebe Laughing

Hvala Tajana, upam da mi uspe, ker rulada je res nekaj posebnega.Odlična! njami njami_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Dobra ideja kot alternativa receptom "brez moke ne gre". Ga shranim, obvezno.
Odgovori