Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bučna rulada
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Bučna rulada
(Prenos iz arhiva)
Bučna rulada
(iz februarskega srečanja ob kavici)
6 jajc
6 žlic sladkorja
1 žlica olja
80 g bučnih semen (zmletih v moko)
30 g sončničnih semen (zmletih v moko)
1/2 pecilnega praška
Za premaz: marmelada po izbiri (jaz sem uporabila domačo šipkovo) in kisla smetano (količina po želji)
Uporabimo lahko tudi samo bucna semena, potem teh zadostuje 100g.
Pečico vklopimo na 180 stopinj. dokler se pečica segreva, pripravimo testo. Najprej jajca penasto zmiksamo, postopoma dodajamo sladkor,olje in nazadnje se mleta semena in pecilni prašek. Pekac obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo testo. Testo s kuhalnico dobro premešamo preden ga začnemo zlivati na pekac, ker je moka iz semen težka in se hitro sesede na dno posode in potem ni enakomerno porazdeljena.
Pečemo 12-15 minut. V tem casu si pripravimo kos alu folije in mokro krpo. Na pult položimo kos alufolije, na njo mokro kuhinjsko krpo in na njo preložimo pečeno rulado z peki papirjem vred. Še vročo rulado na rahlo zavijemo skupaj s peki papirjem, nato jo ovijemo z mokro krpo in nazadnje še v alu folijo. Rulado pustimo, da se ohladi. Ohlajeno previdno odvijemo, na tanko premažemo z marmelado in nato še z kislo smetano ter jo zarolamo nazaj v rulado. Tako zarolano rulado ponovno zavijemo v peki papir (kar v tisti, na katerem smo pekli) in še v alu folijo (s tem ohranimo vlažnost rulade). Rulado prestavimo v hladilnik in dobro ohlajeno odvijemo, razrežemo, povabimo prijatelje, skuhamo kavico in si privoščimo prijeten klepet ob sladkanju zelene rulade. Njami._________________CARPE DIEM
(iz februarskega srečanja ob kavici)
6 jajc
6 žlic sladkorja
1 žlica olja
80 g bučnih semen (zmletih v moko)
30 g sončničnih semen (zmletih v moko)
1/2 pecilnega praška
Za premaz: marmelada po izbiri (jaz sem uporabila domačo šipkovo) in kisla smetano (količina po želji)
Uporabimo lahko tudi samo bucna semena, potem teh zadostuje 100g.
Pečico vklopimo na 180 stopinj. dokler se pečica segreva, pripravimo testo. Najprej jajca penasto zmiksamo, postopoma dodajamo sladkor,olje in nazadnje se mleta semena in pecilni prašek. Pekac obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo testo. Testo s kuhalnico dobro premešamo preden ga začnemo zlivati na pekac, ker je moka iz semen težka in se hitro sesede na dno posode in potem ni enakomerno porazdeljena.
Pečemo 12-15 minut. V tem casu si pripravimo kos alu folije in mokro krpo. Na pult položimo kos alufolije, na njo mokro kuhinjsko krpo in na njo preložimo pečeno rulado z peki papirjem vred. Še vročo rulado na rahlo zavijemo skupaj s peki papirjem, nato jo ovijemo z mokro krpo in nazadnje še v alu folijo. Rulado pustimo, da se ohladi. Ohlajeno previdno odvijemo, na tanko premažemo z marmelado in nato še z kislo smetano ter jo zarolamo nazaj v rulado. Tako zarolano rulado ponovno zavijemo v peki papir (kar v tisti, na katerem smo pekli) in še v alu folijo (s tem ohranimo vlažnost rulade). Rulado prestavimo v hladilnik in dobro ohlajeno odvijemo, razrežemo, povabimo prijatelje, skuhamo kavico in si privoščimo prijeten klepet ob sladkanju zelene rulade. Njami._________________CARPE DIEM
Zaenkrat imam se svoja semena, zato jih meljem sama v blenderju. Lahko bi tudi v mlincku za kavo. Patudi ce bi kupila, bi rajsi cela semena kot mleta. Se mi zdi, da so vseze mleta bolj rahla.
Muha seveda ti bo uspelo, saj ni nic komplicirano. Pa tako hitro narejeno. Jo bi prej spekla, kot sem napisala recept, ker pisem na telefonu._________________CARPE DIEM
Muha seveda ti bo uspelo, saj ni nic komplicirano. Pa tako hitro narejeno. Jo bi prej spekla, kot sem napisala recept, ker pisem na telefonu._________________CARPE DIEM
Ojla Tajana, to bom probala, čim grem v trgovino, da kupim semena. Nevem kdaj to bo, ker ne grem vsak dan v trgovino - enkrat na teden ali 14 dni.
Če me bo zelo firbec matral, bom pa mojga poslala iskat bučna semena.
Hvala za recept. Upam, da mi rata
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Če me bo zelo firbec matral, bom pa mojga poslala iskat bučna semena.
Hvala za recept. Upam, da mi rata
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Prispevkov: 184
- Pridružen: Pe Mar 07, 2014 1:00 am