Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Joj, se kar ne upam pohvalit, da me kaj ne doleti. Do sedaj še nisem na mojem paradižniku našla nobenih pršic ali gosenic ali kakih drugih škodljivcev. Grem jutri podrobno pregledat, če bi se kje kaj opazilo. Jaz z neemom ali čem podobnim še nikoli nisem nič špricala. No. s cimetom nad uši na vrtnicah in rožah sem že, kaj drugega pa res ne._________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV

Hi, Viktor, ti imaš pa res domiselne plodove Wink . Razz

Ivčk, ali bi lahko kako sliko dala gor kako rastlina izgleda, ko je tako napadena?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV

ijoj, Ivčk, tole pa zgleda katastrofalno. Hvala bogu, da to vidim le na fotkah, žal na tvojih._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Za debato o boleznih in škodljivcih je odprta nova tema, v katero sem premaknila nekaj prispevkov: http://forum.gartlc.si/gartlc-about1453.html
Tako da lahko nadaljujete tam.
nejevernež

Odgovor Napisal/-a nejevernež »

Končno - pozdravljeni.

Šele zdaj, ko sem našel ta nov forum, sem ugotovil, koliko sem vas pogrešal, vse. Res sem vesel, da vas spet lahko berem.

Pa da ne bom samo smetil - tudi pri nas smo pojedli že nekaj paradižnikov - Bloody Butcher, Matina, Whippersnaper in Maskotka.
Tudi Ančka dozoreva ( samo se mi zdi, da sem nekaj zabrkljal semena, ker ima moja "Ančka" navadne liste, ne pa krompirjeve.

Res en lep pozdrav, nejevernež Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy_________________Lep pozdrav, nejevernež ;)
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pozdravljen, Nejevernež! Lepo, da si z nami. Wink Pa poslikaj svoje zrele paradižnike, da se bomo še mi veselili s tabo.
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

heh, nejevernež nič nisi zabrkljal. V bistvu sem jaz zabrkljal. Listi niso tipično krompirjevi ( rob brez zarez). Je pa res da so manj nazobčani, kot pri drugih paradižnikih. Moral bi zapisati, da so nekaj vmes.
Tako, da je vse uredu s tvojimi semeni in rastlino.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Me je kar malo sram napisat... Very Happy Degustirali prva dva plodova Gold Nuggeta. Občudujem že maskirne barve Indigo Rosa, do degustacije pa bo še malce trajalo Smile
nejevernež

Odgovor Napisal/-a nejevernež »

Hvala labia za povedano. Saj se mi je zdelo, da je prava sorta,
ker plodovi so pa prave oblike._________________Lep pozdrav, nejevernež ;)
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tole bo ledena trgatev Wink

Potaknjenci so v zemlji; za pobranim bobom. 6 x dvojne sadike.

Tudi tu zamujam približno en mesec, lani sem sadil 30. junij, vendar bistveno večje sadike. Te so komaj začele cveteti, ali pa so šele popki Rolling Eyes .

Bom čisto odvisen od vremena v poznem poletju in jeseni. Po domače od babjega poletja Cool Laughing .

LP_________________mfranc
Odgovori