Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čebula - Allium cepa L.
-
Andrej, si sejal Red baron?Moj lanski pridelek je preživel na odprtem podstrešju precej mrzlih dni -kar nekaj pod 0°C - in po prestavitvi v klet je čebula brezhibna.Visela je spletena v kite in ni opaziti nobenega gnitja ali kaj podobnega.Tako da je po mojih skromnih izkušnjah kar primeren za skladiščenje in tudi pri vzgoji ni zahteven.
Tudi pridelek je soliden, sem pa sadila čebulček.Mogoče bi bil za koga moteč edino malce bolj "sladkast" okus, kar pa meni in mojim "kupcem"ustreza.
Upam da ti uspe, pa poročaj še kaj._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Tudi pridelek je soliden, sem pa sadila čebulček.Mogoče bi bil za koga moteč edino malce bolj "sladkast" okus, kar pa meni in mojim "kupcem"ustreza.
Upam da ti uspe, pa poročaj še kaj._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Letos bom reskirala in sadila šalotko, Belokrajnsko in Ptujsko rdečo po 15. maju. Bom videla kaj bo ratalo. Če ne bo suše bo dobro naredil in mi ne bo potrebno pokrivati zaradi muhe.
Tudi semena za čebulčke bom sejala takrat.
Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Tudi semena za čebulčke bom sejala takrat.
Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Zuf, ti jih kar posadi na prosto. S kopreno jih prekrij za nekaj dni, da se navadijo na sonce, ne toliko zaradi mraza...
Jaz bom čebulo posadila v torek, sredo.
Cinij1, mislim, da bi bilo dovolj, če čebulo posadiš konec aprila, saj predno pride ven in jo muhe zavohajo, tudi traja nekaj časa._________________naredimo svet lepši
Jaz bom čebulo posadila v torek, sredo.
Cinij1, mislim, da bi bilo dovolj, če čebulo posadiš konec aprila, saj predno pride ven in jo muhe zavohajo, tudi traja nekaj časa._________________naredimo svet lepši
ne smemo si delati utvar, da muha pride samo na pomlad (točno ne vem kdaj) drugi let je junija sicer v manjši obliki a vseeno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)