Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O Andrej bravo. Lepo zgleda in naj ti tudi vnaprej lepo dela in da obilen pridelek.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Andrej, si sejal Red baron?Moj lanski pridelek je preživel na odprtem podstrešju precej mrzlih dni -kar nekaj pod 0°C - in po prestavitvi v klet je čebula brezhibna.Visela je spletena v kite in ni opaziti nobenega gnitja ali kaj podobnega.Tako da je po mojih skromnih izkušnjah kar primeren za skladiščenje in tudi pri vzgoji ni zahteven.
Tudi pridelek je soliden, sem pa sadila čebulček.Mogoče bi bil za koga moteč edino malce bolj "sladkast" okus, kar pa meni in mojim "kupcem"ustreza.
Upam da ti uspe, pa poročaj še kaj._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ali ste, oziroma, kdaj nameravate saditi čebulček?_________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Uštel sem se pri mešanici v katero sem v korito sejal čebulček.
Zelo lepo je raslo, ampak na vrečki ne lažejo in je res samo za 3-4 tedne rasti.
Zdaj kar konkretno rumeni.
Najraje bi ga presadil na vrt in pokril s kopreno.
Kaj pravite?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Letos bom reskirala in sadila šalotko, Belokrajnsko in Ptujsko rdečo po 15. maju. Bom videla kaj bo ratalo. Če ne bo suše bo dobro naredil in mi ne bo potrebno pokrivati zaradi muhe.

Tudi semena za čebulčke bom sejala takrat.
Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zuf, ti jih kar posadi na prosto. S kopreno jih prekrij za nekaj dni, da se navadijo na sonce, ne toliko zaradi mraza...

Jaz bom čebulo posadila v torek, sredo.

Cinij1, mislim, da bi bilo dovolj, če čebulo posadiš konec aprila, saj predno pride ven in jo muhe zavohajo, tudi traja nekaj časa._________________naredimo svet lepši
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Moj čebulček je že en teden v vrtu med Posavko in vse skupaj bo ostalo pokrito s tanko kopreno. Glede na počasno rast solate bo verjetno tudi muha takrat že preletela svoje, čeprav nikoli točno ne vem, kdaj je ta čas.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ne smemo si delati utvar, da muha pride samo na pomlad (točno ne vem kdaj) drugi let je junija sicer v manjši obliki a vseeno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Tale muha je kar vztrajna ,v moj por se je vselila jeseni.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

To pa je porova zavrtavka, če se ne motim.
Odgovori