Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Murva - Morus
Vrtnarstvo kurbus pri gornji radgoni tu so lani meli črno, rdečo in belo, kmetijska zadruga rozgon Ljutomer, kalia, pa tudi drevesnice majo, drevesnica putar cvetkovci, drevesnica čeh v selcih pa marsikje... Razdalja med murvami je lahko 5 metrov celo če želiš senco gosto, zelo dobro prenaša rez, nisem opazil da bi sneg kako škodo naredil.
Druščina hvala za mnenja. Sem kar v dilemi kako se odločiti, da ne bo kasneje obžalovanja.
Verjetno bi potem dodal še kakšen meter, čeprav 20m je pa kar orto višina.
No, posadil jih bom in rezal po presoji.
Sem pa imel v ta namen pripravljene pavlonije, ki bi jih posadil dokaj na gosto in vsakoletno strigel na dežnik - metlo, ampak sem se premislil in bi z murvami izkoristil prijetno s koristnim.
Verjetno bi potem dodal še kakšen meter, čeprav 20m je pa kar orto višina.
No, posadil jih bom in rezal po presoji.
Sem pa imel v ta namen pripravljene pavlonije, ki bi jih posadil dokaj na gosto in vsakoletno strigel na dežnik - metlo, ampak sem se premislil in bi z murvami izkoristil prijetno s koristnim.
-
-
Ko že vsi v vrsti omenjate murve,pa še eno vprašanje: Ima kdo v lasti Morus Alba Macroura, oziroma imenovana tudi "PAKISTANSKA".
Moja sejanca sta v višini caa. 75 cm. Problem pa je, ko pri sejancu ne veš ali bo ž ali m. rastlina,ali mešani cvetovi zaradi opraševanja.
Mera plodov pa je pri tej murvi dolžina sredinca navzgor,no odvisno je ,kako dolge prste ima nekdo.
lp. Vinkoz.
Moja sejanca sta v višini caa. 75 cm. Problem pa je, ko pri sejancu ne veš ali bo ž ali m. rastlina,ali mešani cvetovi zaradi opraševanja.
Mera plodov pa je pri tej murvi dolžina sredinca navzgor,no odvisno je ,kako dolge prste ima nekdo.
lp. Vinkoz.
juglans je napisal/a: |
vinkoz, ali ni ta malo bolj občutljiva na mraz? Mislim na razmere celinske Slovenije. (po spominu) Koliko so stare? .... No verjetno eno leto, glede na 75cm .... |
JUGLANS -Glede mraza mogoče prav razmišljaš,ampak Primorska ni Notranjska .Pri nas rastejo tudi (BANANOVCI), to ti lahko potrdi tudi Ivipiči, ko je proval posrkati (medičino) iz plodičev nastajajočih plodov pri mojem kolegu. Bananovec caa. 7 metrov v višino. S tem mislim, da bom tudi Pakistanko ohranil pri življenju zunaj.Sejanca sta stara dve leti, čakata na večjo posodo ,potem pa na prosto.Izbrati moram lokacijo,predvsem zaradi perjadi, da ne bo panike med vrabci, ( Prvi vtis: glej , rastejo na murvi Hrenovke z malo čudno ovojnico)
lp. Vinkoz
Že kličem na angencijo za etično in humano ravnanje s prostoživečimi živalmi.
Občan NG vnaša v prostor nenavadne rastlinske primerke in povzroča zmedo med živalmi. Jate ptic so izgubljene in prestrašene do te mere, da trpijo lakoto.
Zmanjšana je pojavnost iztebkov, v kraju odzvanja nenavadna tišina, zelo omejeno je celo razmnoževanje.
Pozivam, da nemudoma preskrbite dovoljšnjo količino "ptičjih šepetalcev" in nesrečneže zverzirate za novosti.
#svet se vrti dalje, #
Občan NG vnaša v prostor nenavadne rastlinske primerke in povzroča zmedo med živalmi. Jate ptic so izgubljene in prestrašene do te mere, da trpijo lakoto.
Zmanjšana je pojavnost iztebkov, v kraju odzvanja nenavadna tišina, zelo omejeno je celo razmnoževanje.
Pozivam, da nemudoma preskrbite dovoljšnjo količino "ptičjih šepetalcev" in nesrečneže zverzirate za novosti.
#svet se vrti dalje, #