Sem se bal, da bo odgovor o velikosti oz. visini tak kot sem ga dobil.
juglans,
hvala, zdaj razumem... S "prebeglimi" nisem racunal.
voda,
hvala tudi tebi. Meriti ni treba, deblo je verjetno se debelejse. So tudi tu v okolici (zlahtne cesnje) podobnih starosti in velikosti. Tudi tu odstopajo po visini od drugih dreves in so posledicno tudi zato bolj na udaru vetra - tromba je seveda za tako drevo usodna. Mi je pa zanimiva informacija (ce sem prav razumel), da bi imeli koreninski izrastki istega drevesa razlicne lastnosti - kaj ni moznosti, da sta mali dve sejancka velike?
Tole okoli stamperlcka pa dobro razumem .
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Divja češnja
takrat, smo rekli iz korenine, ker so 3 rastle v vrsti ena za drugo, srednjo mladico smo posekali, a sedaj ko bolje razmislim je verjetneje, da so zrasle iz koščic saj to ni sliva katera poganja mladice iz korenin. orkanske troblje smo kot otroci pogosto šteli iz Valbandonske plaže kjer so se dosti redno pojavljale. vedno jih je bilo vsaj 4-5 in od daleč proti horizontu so bili velikanski lijaki. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)