Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rheum officinale - rabarbara

Fleaa

Odgovor Napisal/-a Fleaa »

metuljc je napisal/a:
Ni ravno čas za presajanje, razen, če je sadika v lončku, nekje avgusta se oglasi.

sem prepozen?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Se pravi da je zdaj čas za presajanje?
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz bi tudi lahko malo razsadil svojo. posadil sem jo blizu oreha, pa ne raste najbolje. ima pa že majhne rastlinice obstrani. verjetno samo razdvojim pa bo?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Kdaj je primeren čas za delitev korenin in presajanje rabarbare? Spomladi in kateri mesec ali jeseni'
Fleaa

Odgovor Napisal/-a Fleaa »

jaz bi tudi malo potaknil, če ima kdo kaj viška....
Hvala
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz sem jih vedno spomladi, takoj, ko so pokukale iz zemlje, čeprav je menda najbolj optimalen čas september/oktober. Bolj se namreč zanesem na pomladno energijo rastlin, kot na negotove zimske razmere v tleh.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pa je pri komu letos že pogledala ven? Pri nas ni še nič, tako, da upam, da je kaj ostalo.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Je treba rabarbaro spomladi silit, ane?
Sem jo lani prekrila z loncem in je razmeroma hitro naredila, ko ji je bilo bolj toplo in temno.
Jo grem kar takoj upedinat.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Tudi pri meni nise nic pokukala ven. Sem sla danes pogledat. Ampak saj ne more, se mi zdi da je se prezgodaj. Upam pa, da je prezivela._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moja še dolgo ne bo prilezla iz zemlje. Tam, kjer raste (trenutno v celodnevni senci) je še pošteno zamrznjeno.
Odgovori