Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rosmarinus officinalis - rožmarin

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

madonca, voda... kaksen opis... Si zelis, da zapustim rodno Gorenjsko in grem v dezelo rozmarina? Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Noben grm ni ni preživel tako dolgo, da bi ga bilo nujno obrezovati. Kako vejo sem in tja že, oblikovno pa ne.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
Moj rožmarin, star 10 let, ki ga imam na njivci, je preživel tako tako. Sama sem kriva, ker sem ga v februarju kar v živo obrezala, nakar je bilo zopet 7 pod nulo. To mu je škodilo. Je kar precej bogi, ampak upam, da se bo obrasel.

Doma imam enega na drevček obrezanega, morda je star 4 ali 5 let, ta je lep. Pa še eden je ostal, dva grmička sta prišla preč. Nevem zakaj, sta namreč isto podtaknjenca od tistega z njivce, kot vsi ostali.
Nobenega pa nisem imela zaščitenega.

Bom pa letos zopet jih nekaj potaknila, pa da vidimo.

lep pozdrav cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Še kakšnega potakni zame, lepo prosim, vidim, da imaš trpežno sorto, moj vrt pa se počasi ureja. Embarassed
cinija1

Bom napikala nekaj vejic, vendar me spomni, ker čez čas bom pozabila za koga imam.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Cinijaaaa, tudi jaz prosim za en potaknjenec rožmarina, tudi moj je zaradi vsega hudega odšel v večna lovišča.

H V A L A

Lepo bodi, Mil
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

mil je napisal/a:
...tudi moj je zaradi vsega hudega odšel v večna lovišča...
...ali pa v večna RASTIŠČA Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Dobiš Mil_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letošnja zima ga je hudo zdelala. Sprva je še lepo kazalo, leva polovica, obrezana jeseni, se je sčasoma dokončno posušila. Druga, obrezana spomladi, je par mesecev cvetela in životarila. Niti toliko ni odgnala, da bi lahko dobila kak potaknjenec za naprej. Sredi julija se je končno zbudil:

Žal bi mi ga bilo, star je že kar nekaj let, ljub spomin na našo drago vodo , od katere sem ga dobila. (Voda, lep pozdrav v Istro pozdrav. Pa kdaj se spet spomni tudi na nas ). Z loncem vred, iz katerega ni več hotel. Na splošno opažam, da ga jeseni ni dobro porezati.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Voda, Vodica, oglasi se no kaj! Močno pogrešam tvoje sočne komentarje, tvoje zanimive rastline in okusne recepte._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori