Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gnojenje - Kompostiran hlevski gnoj in briketirana gnojila

eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Pozdravljeni. Zanima me, če ima kdo izkušnje s kompostom iz grozdnih tropin? Kako je s škropivi, ki so jih bile najbrž polne?
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Živjo,

danes sem šla brat tole poglavje sedaj me pa dvom najeda. Pred parimi dnevi smo naredili dvignjeno gredo. Direktno na travnato rušo smo zložili časopis in karton, čez cca 5 cm listja iz gozda (na 5cm se je potlačilo, prej ga je bilo okoli 15cm) in na to ene 2 cm uležanega hlevskega gnoja od kmeta. Čez pride seveda še zemlja, ki naj bi jo prevoznik pripeljal jutri.

Zdaj pa me zanima, a smo ga kaj polomili s tem gnojem?
Za kmeta lahko trdim, da kmetuje po ''starem''. Tudi gnoj je bil zelo dobro uležan, del gnoja je bil čisto prhek.

Torej, kaj lahko pričakujem? Polom ali bo kaj iz tega?_________________Dies diem docet
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

eta je napisal/a:
Pozdravljeni. Zanima me, če ima kdo izkušnje s kompostom iz grozdnih tropin? Kako je s škropivi, ki so jih bile najbrž polne?

Odvisno kako je kompostirano, s pravilnim kompostiranjem se tudi škropiva predelajo. Najbrž si mislila tega od cvetala . V začetku sem ga uporabljala in bila čisto zadovoljna. Zdaj rabim večje količine in pride predrago.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Verjetno je tukaj notri manj ostankov FFS kot v vinih. Twisted Evil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Cmru je napisal/a:
in na to ene 2 cm uležanega hlevskega gnoja od kmeta. Čez pride seveda še zemlja, ki naj bi jo prevoznik pripeljal jutri.

Zdaj pa me zanima, a smo ga kaj polomili s tem gnojem?
Za kmeta lahko trdim, da kmetuje po ''starem''. Tudi gnoj je bil zelo dobro uležan, del gnoja je bil čisto prhek.

Torej, kaj lahko pričakujem?

Dober pridelek! Very Happy . Kako bi pa drugače kaj zraslo v časih, ko drugačnega gnojenja sploh niso poznali?
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Aye-Aye, tega sem mislila,ja. Hvala. Sem ostala s podedovano nepognojeno gredico in se trudim kolikor vem in znam...in čimbolj naravno....vin pa ne pijem ravno iz tega razloga Wink , Andrej....
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Na Rudniku kupil konjski gnoj - francoska trgovina. Je že kdo uporabljal in pa kako je bil kaj zadovoljen ali ne z njim?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pajo živio, jaz ga že 2 leti uporabljam tukaj na Lj vrtu in sem zadovoljna. najprej izpulim tu in tam kakšno plevel (že leta nič ne kopljem) potem ga nasujem približno 5-7cm visoko in z grabljami vkopljem v gredico in ga še malo "posejem" po površini. to naredim nekaj dni pred sajenjem.

rastline zastiram čez celo leto (odkos) in jeseni dodam veliko listavke. včasih dodam listavko tudi na pomlad in ta nič ne bo motila bodoče rastline kjub temu, da ni razpadla. po njej posujem francoski konjski gnoj. vsi smo zadovoljni. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Hvala voda ker me plašijo z strunami in plevelo, ki se jih naj ne bi več rešil. Baje._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tudi jaz uporabljam in sem zelo zadovoljna. Smile
Odgovori