Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelena - Apium graveolens

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Je pa kar prava bajsika
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Prvič sem si vzgojila sadike gomoljne zelene. Kako velika mora biti, da jo lahko presadim v vrt? Je tole blizu ali naj še počakam?

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lahko jo že presadiš, je kar trpežna. Lahko pa tudi počakaš, da bo v lončku vidnih več korenin. Jaz osebno bi počakala, saj ji v lončku zaenkrat nič ne manjka. Razen, če je sadik več in jih bo treba razsaditi.
Uporabniški avatar
Melona

Hvala, Muha. Tole sta sicer dve rastlini, ampak ena je tako majčkena, da ni omembe vredna, samo tam tik nad zemljo nekaj malega gužvo dela, je sploh ne bom posadila.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Kako so vam kaj prezimile zelene, zunaj na vrtu?
Jaz zadnja leta sadim gomoljno iz estonije (neka XXL varianta), decembra sem jih nekaj še populil za v skrinjo, najlepše pa pustil za letos...pa je vse zima vzela, do zadnje. Je bila zgleda malce prehuda zima, vsaj za to sorto.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

TP, a bi se dalo dobiti kakšno sadikico tvoje ekstra velike, prosim (saj za sejanje je že prepozno, ne)?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Jaz sadim le listno in stebelno, ker mi gomoljno voluhar dobesedno pospravi še pred jesenjo. Od listnih mi tja do jeseni vsaj nekaj ostane, s tem, da si jih posadim po cca 50 sadik.
No, in vsako jesen si jih nekaj posadim v lonce ter postavim v rastlinjak za zimsko/spomladansko svežo uporabo. Letos so mi vse zmrznile, kar se do sedaj še ni zgodilo.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

lpmami, ni nekaj ekstra velika, je pa bila v moji primerjavi z Praško od semenarne večja, zato sem jo tudi "posvojil", vendar ni prenesla letošnje zime :(
Tisti ki sadite Praško od semenarne, je prezimila?

Za sejanje bi znalo biti malce pozno ja (jaz jo sejem v februarju), za sadike pa tudi še malce prezgodaj - jih moram še prepikirati, in računam da bodo "taprave" nekje v maju.

Če boš kaj v mojih krajih se lahko zmeniva za prevzem, več pa na ZS.

p.s. se mi zdi da imam to: https://www.seemnemaailm.ee/index.php?lang=en&GID=4022
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sadike gomoljne sem dobila od Irene, zato sorte ne vem. Jeseni so bile lepe, prezimila ni nobena od tistih, ki sem jih pustila na vrtu.
Uporabniški avatar
Melona

Muha, si imela kaj zaščiteno, recimo slamo čeznjo, misliš, da bi sploh kaj pomagalo? Do letos je sploh sadila nisem in bi bilo fino, če bi mi kakšna ostala zunaj čez zimo.
Odgovori