Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fallopia japonica - japonski dresnik

Odgovori
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Koliko pa bi morala biti debela folija? 1mm?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Dobro vprašanje, pa tudi ne vem ali je to resnično pogoj. Vseeno se mi zdi, da bi utegnil biti tako močan, da bi prebil kar močno oviro. Ga imem eno zaplatico na parceli in je trdoživ kot sam vrag.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Daniel R je napisal/a:
Koliko pa bi morala biti debela folija? 1mm?

Čepasta folija bi ga znala ustaviti pri rasti navzgor. Po dnu in stranicah. Namesto, da bi se matral prebiti folijo, se bo raje plazil pod njo na drugo stran.
juglans

muha je napisal/a:
Daniel R je napisal/a:
Koliko pa bi morala biti debela folija? 1mm?

Čepasta folija bi ga znala ustaviti pri rasti navzgor. Po dnu in stranicah. Namesto, da bi se matral prebiti folijo, se bo raje plazil pod njo na drugo stran.

... grdauž grdi, potem bi jo moral ob robovih še zavihniti in vkopati v zemljo kakšnih 20cm.

Ali bi se potem, ko bi se priplazil do roba bil sposoben še spustiti pod vkopan del?
To je sedaj vprašanje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

juglans: nekje sem prebrala, da se zmore prebiti iz globine 7 metrov . Če to drži ....
juglans

Ja, to verjamem, ampak ali bi se po horizontali uspel še enkrat spustiti v zemlji in nato prodirati proti svetlobi.
Na kratko. Ali je sposoben ovinkarjenja?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Hja, to bo pa čas pokazal. Jaz ga imam na sumu, da je zmožen marsičesa Evil or Very Mad . Tako kot veja: če preprečiš rast vrhu, bo naredila stranske poganjke.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

muha je napisal/a:
Hja, to bo pa čas pokazal. Jaz ga imam na sumu, da je zmožen marsičesa Evil or Very Mad . Tako kot veja: če preprečiš rast vrhu, bo naredila stranske poganjke.
Super Sad_________________Iščem zanimive sadne vrste...
bolek

Odgovor Napisal/-a bolek »

Mi smo po eni sezoni poljenja in odkopavanja dresnika opazili, da ga je letos bistveno manj. Vztrajnost se splača. Mogoče pa zmagamo . Cool
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

bolek je napisal/a:
Mi smo po eni sezoni poljenja in odkopavanja dresnika opazili, da ga je letos bistveno manj. Vztrajnost se splača. Mogoče pa zmagamo . Cool

Ja, lahko, da boste, a le, če vam letos ne bo zmanjkalo vztrajnosti. Verjemi, če je bil že velik, ima v zemlji zaloge v obliki ogromne korenike. Želim vam zmago, kakopak. Wink
Odgovori