Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

CalPhos - kalcijev fosftat

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ferdo, prijatelji Teorije zarot so odkrili pri Aluminiju bistveno razliko in ti lahko hitro odgovorijo Wink .

Na zemlji ni (ne obstaja) čistega aluminija, ves je prisoten kot vezana komponenta v raznih soleh, kislinah, kamninah itd. Na zemljo pa pršijo, prašijo itd., čisti, elementarni Aluminij, Al. Saj niti ne vem, v kakšni agregatni obliki nam ga pošiljajo. In kdo ga je že odkril na zemlji, in potrdil z meritvami.

Lahko bi se oglasil kak "znalac", in nam povedal več o tem ..... Rolling Eyes

Sicer sem pa naknadno opazil, da Lipjan že dolgo ni več aktiven na forumu._________________mfranc
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

zuf je napisal/a:
ikar je napisal/a:
Ali ima kdo drugačne izkušnje glede izdelave tega pripravka, morda kak drugačen napotek?
Ker se mi zdi, da sem naredil nekaj narobe Embarassed

Oj. Sledi napotkom v prvem prispevku te teme. Meni se super obnese.

Bom ja... zraven pa bom dodal še posušene bananine olupke.

Ali morda kdo ve ali se to lahko dodaja že kar preventivno? In v kateri fazi rasti (verjetno ne takoj, ko pikiraš, enkrat kasneje pa morda že)?
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

zuf je napisal/a:
Rastline

- pršenje po listih med prehodnim obdobjem iz rasti v cvetenje in takrat, ko so plodovi veliki in zreli.
- prehodno obdobje; podpira cvetenje, olajša zahteve po hranilih, okrepi cvetove.
- zreli plodovi; okrepi stebla rastlin, liste, plodove, podpira pravilno zorenje za optimalni okus.

Ko jih presadiš na stalno mesto lahko že preventivno prej jaz ne bi. Ali p samo po potrebi.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Nekje sem prečital, da čistega aluminija v zemlji NI, od kod se je zdaj pojavil?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Cez zimo sem pridno zbirala jajcne lupine in jih posusene spravljala, da sedaj naredim ta pripravek. In glej ga zlomka. Slabo sem prebrala prvi stavek navodil. Lupin nisem nic spirala. Ali jih naj sedaj sperem preden jim bom prazila ali pa bo vseeno v redu. Hvala za odgovor._________________CARPE DIEM
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

In v čem (razen v tem, da med sušenjem morda ne smrdi) naj bi bil pomen spiranja lupin? Tisto malo beljaka, ki morebiti ostane v lupini, tako ali tako ob praženju lupin zgori, bi rekla.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tajana, v redu bo. Itak jih boš žgala in bodo vsi morebitni jajčni ostanki in vse morebitne slabe bakterije skurjene.
Če jih slučajno ne bo skurilo, jih kis pokonča zagvišn Smile.
tajana

Najbrz je res tako kot pravita Metuljc in Figula. Saj tudi, da sem jih izpirala, bi nekaj beljaka sigurno se ostalo na lupini._________________CARPE DIEM
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Moj nasvet...ko boš pekla lupine, delaj to nekje zunaj. Jaz sem moral cel dan zračiti prostore zaradi te lastne neumnosti Confused kakšen je bil vonj raje ne razlagam Laughing
tajana

Ikar hvala za nasvet. Saj po mojem jih bi kar notri prazila._________________CARPE DIEM
Odgovori