Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol v prehrani

Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Še nekaj mi ne gre skupaj. A ne nastane galaktoza potem ko encim laktaza razgradi mlečni sladkor laktozo v glukozo in galaktozo? Moj sestrič ne sme uživat mleka zaradi laktoze ker nima encima in si kupuje brezlaktozno mleko ki pa vsebuje glukozo in galaktozo.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Ko sem spraševal o fižolu brez napenjanja, je mogoče zgledalo malo neresno. Zdaj pa sem ga pri enem ekološkem kmetu kupil in smo ga trikrat stestirali. Ne vem, kako se reče tej sorti. Kmet je rekel, da se mu je pred leti verjetno celo oženil z enim drugim. V glavnem - deluje. Brez kakršnihkoli težav. Prej si ga skoraj nisem upal jest.
Odgovori