Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Déja vu (začasno)

Moderator: Melona

Odgovori
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

rdeče

Piano, Rambling Rosie in red Eden Rose

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja

Pink/Viola

Mme. Isaac Pereire , Zephirine Droughin, Rhapsodie in blue

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja

Pa še dve beli in ena belo roza

Artemis, neznana romantična in New Dawn

Garden-ja

Pa še 3 slike mojih novih gredic, se že vidi razlika od spomladi! Na drugi sliki se vidi malo Alchimysta - še vedno cveti!

Garden-ja

To čakanje bo za razliko od mojih drugih čakanj brez nestrpnosti, saj se že zdaj vsak dan veselim, četudi so še skoraj vse vrtnice majhne. Ni važno, en sam cvet vsake posamezne vrtnice mi pomeni edinstveno lepoto, ko pa jih bo več, pa je lahko še samo lepše.

Tanja TT, ne skrbi glede kotičkov za posedanje. Imam že dva, eno klopco pa si želim še pod staro hruško, pod katero sem lani posadila Filipes Kiftsgate-a. Le čas za posedanje si še moram nekako izboriti - ob službi in treh hčerkah mi ga zaenkrat kar zmanjka!

Voda, hvala za tvoj opis občutka Deja vu - sem dobila kar kurjo polt, ko sem ga brala, saj si napisala enako, kot čutim tudi sama. In ne boš verjela, kako sva si podobni glede Pierra de Ronsard-a; ko sem predlani cele zimske večere pregledovala Mastnakovo knjigo Vrtnice, mi je takoj padla v oči slika te vrtnice. In ko sem brezupno iskala po internetu, kje bi jo lahko kupila, sem si mislila: če mi uspe najti in kupiti jo in da vidim njen cvet v mojem vrtu v živo, ne potrebujem ničesar več. Zdaj jo imam, letos mi je Pierre de Ronsard prvič zacvetela in ko pogledam njen cvet se res vsakič spomnim....tako kot ti.

Ja, Poezija, imaš popolnoma prav. Veš, ko sva si zadnjič z možem zvečer ogledovala vrtnice, je ob muškatkah obstal in rekel - ja kakšne vrtnice pa so to. Prava vrtnica zanj je edino hibridna čajevka. Pa pravi, komu od ljudi, ki jih bodo videli, bodo všeč takšne vrtnice, če jim sploh niso podobne. Sem se samo nasmehnila in odgovorila, da bodo všeč meni. Včasih človek res pozabi smisel vsega in se raje odreče stvarem, ki ga veselijo samo zato, da ugodi drugim. Zato je dobro, da si urediš okolje takšno, kot ga boš imel rad ti sam, nikoli za druge.
In res je glede jutranjega miru v vrtu. Danes zjutraj sem si skuhala kavo, odšla s skodelico na gugalnico ob ribniku in v miru srkala lepoto jutra med rožami. Samo še kak Kevin Costner je manjkal ob meni, pa bi bilo kot v raju

Kevin Costner mi je bil zmeraj simpatičen, pa še film Robin Hood sem zadnjič morala s tamalo hčerko gledat (da ji prevajam Confused ), pa sem se spomnila nanj. Ni slaba kombinacija - vrtnice in on, res ne

Malo star je res, ampak ima pravo patino.
Še vedno vztrajam, da bi se podal na moj gugalnik
Garden-ja

[quote="Mateja SG"]Ravnikar je nehalo deževati in uspelo mi je naložiti še nekaj slik mojih vrtnic, ki so zacvetele v tem tednu:

Gerbe rose, Cornelia in Evelin

Garden-ja

Tea Time, Abraham Darby in neznana italijanska vrtnica

Garden-ja

Magic Carpet,, Bukavu in Alden Biesen

Garden-ja

Winchester Cathedrale, Mme.Legras de St. germain in Alberic Barbier

Garden-ja

Tu pa še enkrat (si zaslužita ) Artemis in Leonardo da Vinci:

Lep pozdrav vsem Mateja[/quote]
Odgovori