Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bučke - rahlo pikantne za zimo
Tole je zadeva možnih veliko variacij. Delala sem že trikrat, pa sem vsakokrat malo spremenila.
Prvič sem naredila točno po receptu, le rezala sem malo bolj na grobo. Pripomba hčere je bila, da bi dala manj sladkorja, zet bi imel pa še bolj gajsno.
Drugič sem delala dvojno količino, sladkor prepolovila, čili enako, rezala bolj na drobno, dodala vrečko želatine v prahu in je bilo še boljše po okusu, le tekstura je bila manj čvrsta - bolj mazava.
Tretjič sem delala iz trojne količine, dala pol manj sladkorja kot v receptu, del kisa sem dala balzamičnega, del pa rdečega vinskega, namesto želatine sem uporabila tisti Ekstra želicin za marmelade (kar celo vrečko), pa je bolj čvrsto in vseeno dobro.
Četrtič bom naredila z eno tretjino sladkorja, ostalo vse enako, pa bom videla.
Drugače pa, če se gorčična semena ne dobijo, jih komot zamenjaš z žličko zemfa ali pa tudi nič, glede okusa ne bo neke spremembe, le videz tistih drobnih rumenih bunkic bo manjkal. Isto se mi zdi, da bi zeleni vloženi poper komot zamenjal s sveže grobo namletim , vpliva na okus ne bo, le videz bo pač malo manj zanimiv._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Prvič sem naredila točno po receptu, le rezala sem malo bolj na grobo. Pripomba hčere je bila, da bi dala manj sladkorja, zet bi imel pa še bolj gajsno.
Drugič sem delala dvojno količino, sladkor prepolovila, čili enako, rezala bolj na drobno, dodala vrečko želatine v prahu in je bilo še boljše po okusu, le tekstura je bila manj čvrsta - bolj mazava.
Tretjič sem delala iz trojne količine, dala pol manj sladkorja kot v receptu, del kisa sem dala balzamičnega, del pa rdečega vinskega, namesto želatine sem uporabila tisti Ekstra želicin za marmelade (kar celo vrečko), pa je bolj čvrsto in vseeno dobro.
Četrtič bom naredila z eno tretjino sladkorja, ostalo vse enako, pa bom videla.
Drugače pa, če se gorčična semena ne dobijo, jih komot zamenjaš z žličko zemfa ali pa tudi nič, glede okusa ne bo neke spremembe, le videz tistih drobnih rumenih bunkic bo manjkal. Isto se mi zdi, da bi zeleni vloženi poper komot zamenjal s sveže grobo namletim , vpliva na okus ne bo, le videz bo pač malo manj zanimiv._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Res ne vem, vendar mislim da ne, ker je notri tudi precej kisa, ki je tudi konzervans. Tistih 20 malih lončkov iz tretje runde imam kar na mizi v eni priročni kuhinji, kjer je čez dan notri tudi 25 stopinj. Bom vsaj en kozarček pustila tam, da vidim, kako dolgo bo zdržal, ker po tej robi mi gre tako, da ne verjamem, če bi se imelo kaj čas pokvariti. (npr. zet vzame lonček in žličko ter ga zmaže v nekaj minutah, prav uživam, ko vidim, s kakim tekom ga poje - no pa še kdo drug, da ne bom samo zeta tunkala )_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Danes sem za večerjo pripravil rezine krompirja, jajčevcev in bučk. Za vsakega eno rezino opečenega kruha, natrtega s česnom, semfom in malo olja....Popečeno...Na krožniku pa je bila dodana omakica MARIJAV. Hladna, osvežilna, pikantna....no, le soproga je enkrat pogledala vstran in zavrgla zelen poper....
Marija, bomba!_________________Viktorh
Marija, bomba!_________________Viktorh