Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Že dva dni kličem ko nor. Al je zasedeno al pa se noben ne javi.
Trenutno imajo verjetno res zelo veliko dela. Sicer meni vedno dvignejo slušalko . Poiskusi še preko fb ali skyp-a_________________~~~~****~~~~****~~~~ http://poosmiinpol.blogspot.com/
Že dva dni kličem ko nor. Al je zasedeno al pa se noben ne javi.
Že v petek okoli 12 ure se ni nihče javil, očitno so imeli zaprto. Če dobiš znak zasedeno, to še ne pomeni, da delajo, ampak dobiš enak znak tudi, če istočasno kliče tudi še nekdo drug, ki pa se mu zagotovo tudi nihče ne oglasi, ker jih enostavno ni v službi - "chiuso" _________________
Dimenzije vidim, da so iste. Edino razliko, ki jo vidim je, da imajo gozdni mrežasto dno. Kaj so prednosti in slabosti te lastnosti? Zanima me, če je kakšna razlika v tipu in kvaliteti materiala? So oboji robustni, fleksibilni?
Te iste lončke uporabljam sedaj drugo leto. Razlika je le v dnu. Ne vem kaj bi bila prednost enega ali drugega tipa. Pri obeh je drenaža dobra. Material je trpežen in fleksibilen in dovolj robusten hkrati. Ni tista jogurt plastika. Iz istega materiala imam tudi velike lonce in so dovolj trdni. Za transportni plato pa ne vem, je pa od iste firme, tako da bi lončki morali pasat vanje saj piše ista dimenzija.
Ve kdo, kje bi se dobilo posode ali korita z vodno rezervo po ugodni ceni?
Če jih slučajno misliš imeti za paradižnike, ..
Korita z vodno zalogo imajo manj prostora za zemljo kot običajna korita.
Nujno je zalivanje z dognojevanjem (sam uporabljam ASEF za paradižnike ker je brezbarven in če gre kaj na okensko polico ni tako umazano kot rjavo gnojilo iz alg).
V času polne rodnosti in dnevni vročini moram rezervar napolniti vsak drugi dan. . ........
Letos bom spet nabavila nekaj pravokotnih plastičnih lončkov. Nabavila sem si pollitrske - glej pokrit lonček v desnem spodnjem kotu.
Prvenstveno so sicer namenjeni shranjevanju in zamrzovanju živil, a sem jih lani s pridom uporabila tako za sejanje, kot nadaljnjo vzgojo sadik. Lončki so dovolj čvrsti, da jih lahko uporabimo večkrat zaporedoma. Všeč so mi, ker jih več lahko stlačim v gajbico in se ne prevračajo tako, kot plastični kozarčki. Slaba pa, da so precej dražji.
Doslej sem jih kupovala preko posrednika. Tokrat mislim sama do njih, da vidim, ali imajo kaj primernega tudi večjih dimenzij. Če bi še koga zanimalo, se tisti, ki bi jih lahko prevzeli na kavici v K8, lahko priključite.
Muha, bi ti bila hvaležna, če bi prosim pogledala za ceno in kvaliteto papirnatih pol. Če prav razumem, papirja klobučni in havana nista plastificirana. To bi me močno zanimalo . hvala