Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum
-
- Kraj: Domžale
Jaz imam pa 5 x 1,5 metra balkona na vzhodni strani. Za plodovke v loncih je žal premalo sonca, za ukoreninjat potaknjence bo pa verjetno kar idealno.
Dvema vejicama, ki sta na sliki v ospredju, sem na vrhu odrezano mesto zamazal s cepilno smolo - pri teh dveh se brsta že odpirata.
Pri tretji, kjer pa nisem nič zamazal na vrhu, pa še ni videti prebujanja.
Zadaj levo je pa ena vejica šmarne hrušice. Saj verjetno je predrobna za potaknjenec, pa sem vseeno poskusil. Debelejših žal še nimam ...
Dvema vejicama, ki sta na sliki v ospredju, sem na vrhu odrezano mesto zamazal s cepilno smolo - pri teh dveh se brsta že odpirata.
Pri tretji, kjer pa nisem nič zamazal na vrhu, pa še ni videti prebujanja.
Zadaj levo je pa ena vejica šmarne hrušice. Saj verjetno je predrobna za potaknjenec, pa sem vseeno poskusil. Debelejših žal še nimam ...
Kot zanimivost... Branje o zgodovini razvoja sort ribeza in kosmulj iz leta 1937 https://naldc.nal.usda.gov/download/IND43893571/PDF
-
Pri meni je sicer aprilska pozeba nekoliko oklestila pridelek.
Takole na pamet bi rekel, da je na zgornjem delu poganjkov propadla skoraj polovica jagod.
Tisti grozdi, ki pa so se skrivali bolj spodaj, med listi, pa so praktično vsi ostali nepoškodovani.
Posamezne jagode so že skoraj čisto zrele. In ponovno lepo debele !
Glede rdečega ribeza ... opažam, da je marsikje že rdeč.
Rovada pri meni ima še čisto zelene jagode in večina tudi še ni polne debeline.
Takole na pamet bi rekel, da je na zgornjem delu poganjkov propadla skoraj polovica jagod.
Tisti grozdi, ki pa so se skrivali bolj spodaj, med listi, pa so praktično vsi ostali nepoškodovani.
Posamezne jagode so že skoraj čisto zrele. In ponovno lepo debele !
Glede rdečega ribeza ... opažam, da je marsikje že rdeč.
Rovada pri meni ima še čisto zelene jagode in večina tudi še ni polne debeline.
-