Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaj s peno od marmelade?
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Kaj s peno od marmelade?
(Prenos iz arhiva)
Peter je napisal/a: |
Sem mislil, da je kaj narobe s peno, ker pišejo po receptih, da jo zavržejo. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pena je v resnici sadna kiselina katera se pri obdelavi sadeža zgodi. da se jo zavrže mislim, da ni prav, ker so jo lahko porabi za polivko čez sladoled kolač ipd. jaz jo pobiram in dam v višji kozarec (tudi dodajm od drugih sadežev kiselino in jo konzumiramo v različni obliki). v hladilniku lahko počaka tudi celo leto. če jo pustiš pri kuhi marmelade se ta mora dalj časa kuhati, da se kiselina izgubi, ker se drugače marmelada lahko pokvari. lpvoda
PS: ni potreben želirni sladkor za marmelade, seveda je hitreje pripravljena a ni po receptih našh mam i babic, kjer so marmelade nekaj štele._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: ni potreben želirni sladkor za marmelade, seveda je hitreje pripravljena a ni po receptih našh mam i babic, kjer so marmelade nekaj štele._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)