Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Škrlatna smiljkita - Tetragonolobus purpurea
Rastline so visoke največ 30 cm, vsaka naredi povprečno 6 vejic, ki poženejo od spodaj na vse strani, na vsaki taki vejici pa recimo, da je povprečno pet stročkov, torej glede na svojo majhnost je roden.
So pa stročki bolj majhni, za prehrano naj bi se pobirali, ko so dolgi 3 cm, ker večji imajo že bolj trde stroke, ko začnejo zoreti za seme.
Okus je res po beluših, meni je dober, ampak droben za nabirat, torej tudi če je veliko strokov na rastlini, ko jih pobereš ... hja, za družinsko kosilo namesto krompirja ravno ni, v kaki rižoti namesto graha pa že.
Jedla sem ga enkrat pred morjem, danes sem ga nabrala in pripravila, pa so bili stroki že preveliki. Sicer je še vedno okusen, ampak je trdo okrog semen, tako da gre ostalo za seme, če bo kdo želel sprobat.
So pa stročki bolj majhni, za prehrano naj bi se pobirali, ko so dolgi 3 cm, ker večji imajo že bolj trde stroke, ko začnejo zoreti za seme.
Okus je res po beluših, meni je dober, ampak droben za nabirat, torej tudi če je veliko strokov na rastlini, ko jih pobereš ... hja, za družinsko kosilo namesto krompirja ravno ni, v kaki rižoti namesto graha pa že.
Jedla sem ga enkrat pred morjem, danes sem ga nabrala in pripravila, pa so bili stroki že preveliki. Sicer je še vedno okusen, ampak je trdo okrog semen, tako da gre ostalo za seme, če bo kdo želel sprobat.