Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Škrlatna smiljkita - Tetragonolobus purpurea

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Mi ga bomo že jedli, za seme bo tudi:
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sem v vrsti za seme ali namig o okusu in nakupu!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Madonca si hitra, Pika Very Happy sem ravno včeraj šla preverjat stanje na vrtu in ugotovila, da je vseh 6 posajenih grahkov prišlo ven, ampak še nimajo enega pravega lista, samo malo kosmato sredino Very Happy očitno jih bom za novo leto obirala Laughing
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Evo mojega korenjaka. Pa še 5 bratcev ima Very Happy Do novega leta jih bom pa menda ja že obirala Rolling Eyes Laughing

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Pa kje najdete vse tele novotarije. Jaz ga še nisem srečala._________________
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Tudi jaz se postavim v vrsto.Če bo kdo imel kakšno seme viška se priporočam.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Koliko pridelka pa to da v primerjavi z navadnim grahom?

(Tj. ali je bolj kot posebnost ali se lahko na enaki kvadraturi podobno resno nanj racuna kot na grah)
pika

Rastline so visoke največ 30 cm, vsaka naredi povprečno 6 vejic, ki poženejo od spodaj na vse strani, na vsaki taki vejici pa recimo, da je povprečno pet stročkov, torej glede na svojo majhnost je roden.

So pa stročki bolj majhni, za prehrano naj bi se pobirali, ko so dolgi 3 cm, ker večji imajo že bolj trde stroke, ko začnejo zoreti za seme.

Okus je res po beluših, meni je dober, ampak droben za nabirat, torej tudi če je veliko strokov na rastlini, ko jih pobereš ... hja, za družinsko kosilo namesto krompirja ravno ni, v kaki rižoti namesto graha pa že.

Jedla sem ga enkrat pred morjem, danes sem ga nabrala in pripravila, pa so bili stroki že preveliki. Sicer je še vedno okusen, ampak je trdo okrog semen, tako da gre ostalo za seme, če bo kdo želel sprobat.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Pika, jaz bi ga vsekakor želela. Povejte punce no od kje je to seme, prosim.
pika

Lahko dobiš. Harka ga je naročila pri Plants of Distinction, jaz pa pri Sow Seeds, torej iz Vel. Britanije.
Odgovori