Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2017

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To naj bi bil eden od treh Muhinih Pusa Purple. Vsaj mislim, da nisem nič zamešala. Ne vem, zakaj ima pisane liste. Upam, da ni kaj narobe z njim. Ostala dva imata zelene.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če je drugače videti zdrav, je mogoče le potegnil gene kakega svojih prednikov. Lahko, da je bil v originalu F1. Semenu, ki sem ga dobila predlani, nisem mogla ugotoviti prvotnega izvora. Vsekakor pri meni ni zrasel tak, kot bi po imenu pričakovala. To je sedaj že tretja generacija in lahko pričakujemo nadalnja presenečenja . Zanimivo bo videti, kakšni bodo letos.
Uporabniški avatar
Plamenka

Popolnoma zdrav je videti. Ne vem pa, če sploh obstajajo jajčevci s pisanimi listi, zato mi je čudno. No, saj bomo videli, kaj se bo razvilo.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Mislim, da je to nekakšna mutacija.
Glede na to, da je manjši del rastline zelen, bo s časom verjetno pognal tudi vrh, ki bo povsem zelen in ta bo potem prevladal nad pisanim delom rastline. Razlog je v količini hrane, ki ga pač zeleni del proizvede več.
Dvomim, da je to posledica njegove zgodovine in tudi ne verjamem, da se bo lastnost ohranila v naprej. (vsaj po navadi se ne, tam, kjer pa je ohranjeno, je to izzvano na umeten način, največkrat z obsevanji ali virusi, skratka laboratorijsko delo)

Meni je zelo lep in je super, da si objavila posnetek. Če ti ne bo odveč, bi te prosil še za kakšno objavo kasneje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letos sem presenečena ugotovila, da imajo jajčevci trnje po steblu in listnih žilah. Ne vsi. Največ jih ima ena od sadik od mfranca (beli?), malo manj Violetta di New York, najmanj oz. nič pa domači Pusa Purple. Jih bo treba kar previdno pedenat Confused .

Je to pogost pojav? (Ali pa so se bodičavosti nalezli .... od koga neki le Surprised Wink bhuahahaha bhuahahaha )
Uporabniški avatar
Plamenka

Moji jajčevci imajo vsako leto trne, pa so različne sorte.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

V primerjavi z liči paradižnikom je trnavost pri jajčevcih kar zanemarljiva Laughing
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

tudi pri najbolj navadnih jajčevcih popolnoma normalen pojav. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Se vidi, da sem začetnika v gojenju jajčevcev Embarassed Wink .
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

S škarjami odrežeš zadevo, tisto zeleno zgoraj olupiš z nožem (debele rokavice) in je zadeva rešena.
Jaz sem imela lani solatne kumare, ki sem jih z grobo brisačo (plus rokavice) morala podrajsat (tako bodičaste na plodu), preden sem lahko karkoli počela z njimi._________________LP Žižola
Odgovori