mfranc je napisal/a: |
Verjetno mi kdo lahko pove, koliko časa preteče od sejanja/saditve čičerike in leče, pa do pobiranja z grede? V primerjavi z nizkim fižolom in grahom. Letos dokončno vidim, da moram zopet na grede vključiti stročnice. Kot mini, ali kvazi kolobarjenje . |
Dozorevanje je odvisno od sorte. Zato bo letos zanimivo videti, kako se bo obnesla čokoladno rjava čičerika iz Hoferja. Zaenkrat prav nič ne zaostaja za običajno čičeriko. Bo pa zelo verjetno imela roza cvetove, vsaj glede na podatke iz interneta.
Točno se ne spomnim, kdaj je lani začela zoreti. Mislim, pa da sem sredi avgusta pobral prve zrele stroke in nato sem jih postopoma obiral, dokler so pač bili. Na koncu je bilo kar nekaj pridelka. Je pa vse od leta odvisno. 2014, ko je bilo ogromno dežja mi je skoraj vse propadlo, ker so še zeleni stroki začeli gniti ali pa so še zelena semena začela kaliti. No ni presenetljivo, vsaki drugi dan je bil dež. Me prav preseneča, da mi je uspelo paradižnik tisto leto ohraniti zunaj brez strehe do prvega tedna v septembru.