Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Špargljeva solata, stebelna solata, Lactuca sativa subsp asp

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

tajana, ali si mogoče imela med mešanici solat tudi tole. Saj me ena od tvojih iz mešanice spominja prav na tole. Kar nekako v višino ko kakšna palma raste in ne gre v cvet, čeprav sem sprva mislila, tako da smo večino že pojedli, a samo liste. KHhm, na užitno steblo nisem pomislila. Embarassed
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Aye-Aye ne v mešanici je ni bilo. Sem letos prvič kupila to seme. Večina solat, če jih redno obtrgujemo, potem rastejo v višino in ne delajo glave. zacvetijo pa kljub temu. Mislim pa, da je to steblo prav okusno, tudi surovo. Ampak nisem pa nikoli pomislila, da bi ga uporabila._________________CARPE DIEM
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Stebla vseh solat, ki gredo v cvet, so užitna in zelo okusna, le olupiti jih je treba. So sladka in rustljava, meni osebno najboljša kar surova na vrtu.

Steblo primemo na dnu rastline in se premikamo s prsti po steblu navzgor, dokler se ne da zlahka prelomiti. Od tam navzgor je dobro za jesti..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori