Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Déja vu (začasno)

Moderator: Melona

Odgovori
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Ja, Garden-ja, tudi mene je tale Roseraie de l'hay malo zbegala. Ko sem lani naročala, nisem razmišljala, da rugoza ni isto kot ramblerica.
Upam da se bodo veje počasi dale upogniti navzdol, saj če gre vse skupaj v višino to ne bi bilo to, kar sem si pravzaprav želela. Mi je jasno, da se ne bo mogla primerjati z ramblericama Excelso in Dorothy, poskušala bom doseči da se bodo veje kolikor je mogoče obrnile navzdol. Izziv na kvadrat!
Garden-ja

[quote="Mateja SG"]Nekaj slikic mojih vrtnic, ki so se v enem letu zelo razrastle, če bo šlo tako naprej bom v nekaj letih res prava Trnjulčica.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja

Garden-ja

Še nekaj utrinkov od blizu:
Duchesse d'Abrantes
Garden-ja

Bourbon Queen:

Ghislaine de Feligonde:
Paul's Scarlet Climber skupaj z Blanche Moreau:
Garden-ja

Showoff skupaj z Emanuell (Crocus Rose):

Cvet Fellowship - prekrasna floribunda, vredna nakupa:

Lavender Dream + Rhapsodie in blue

Vsak dan ko pridem domov z nore službe, me že kratek obhod med mojimi vrtnicami pomiri in me napolni z energijo! Že ko stopim iz avta me takoj objame vonj vrtnic, ki se širi okrog hiše vse do sodedov. Enkraten recept za pomoč pri stresnemu delu: posadi vrtnico in bo že bolje.

lp Mateja[/quote]
Garden-ja

1vrtnica, kole sem namestila za osnovno oporo najdaljšim vejam, drugo leto bom stranske poganjke pustila bolj prosto padati. Idejo za oporo daljšim climberjev pa sem dobila pri Petroviču -> visoki koli, okrog katerih enostavno oviješ veje in na koncu izgledajo kot novoletne smrečice - meni je bilo izredno všeč. PS - sem dodala nekaj slik pod temo Obisk pri Petroviču.

Tanja TT, hvala ti za Trnjulčico, iskreno vabljena na Koroško, lepo je spoznati ljudi ki čutijo ljubezen do istih stvari...
lp Mateja

Jamain, tanja 77, Geisha, Silva 30, Voda, Garden-ja, Abaya - vsem hvala za vzpodbudne besede, Doli pa še posebej, ker mi je že lani prerokovala da bom čez nekaj let kot Trnjulčica - pa še res bo tako, če ne bom drugo leto obrezala brez milosti tam kjer bo to potrebno.

Abaya - Ghislaine de Feligonde je tudi lanska spomladanska Petrovičeva sadika, vendar mi lani še ni cvetela, letos pa ima dobesedno 1000 popkov, ki se še pripravljajo na cvetenje. V enem letu mi je zrastla v grm visok in širok približno 1 meter, opazila pa sem že nekaj mladih vej, ki bodo zrastle precej višje kot so lanske -že zdaj so dolge čez meter, pa so šele dobro začele poganjati. Torej predvidevam, da se bo tudi tvoja prebudila in da jo boš zlahka napeljala na lok. Zrastla naj bi do višine 3 metrov, tako da jo bom jaz že v jesen poskušala napeljati v stožec okrog stebra - podobno kot sem videla pri Petroviču.
Najlepša je zjutraj, ko se popki odprejo v majhne rumene cvetove, že popoldne pa se ti rumeni cvetovi takoj obarvajo na belo - rumeni ostanejo le zaprti popki. Zanimiva vrtnica, vsako uro dneva kaže drugačno podobo.

Dašabina, res ti ne bo žal nakupa vrtnice Fellowship, sploh če ti je všeč oranžna barva. Jaz sem jo pomotoma posadila zraven vijoličnih in rozastih, tako da sedaj tako zelo izstopa iz te barvne palete, da jo bom pozno jeseni presadila k bolj oranžno- rumenim. Pa še nekaj barvno- strukturnih kiksov sem zasadila, tako da bom v jeseni kar pridno presajala.

Sem v petek povabila na "pravo angleško čajanko ob vrtnicah" mamo in mojih šest !! tet in za slovo so si kar tri od tet izbrale za domov cvet Fellowshipa. Ko je mož to videl, mu ni bilo vseeno, mi je potem rekel- pa zakaj so si vse izbrale ravno to, ki je meni najbolj všeč??

Še ne razume, da so najlepše vrtnice tiste, ki jih lahko komu podarimo.
Najbolj srečni smo lahko tisti, ki imamo koga poleg sebe, ki bo z veseljem
in ljubeznijo sprejel podarjeni cvet.
Garden-ja

[quote="Mateja SG"]Poezija in Bobolino, hvala za vzpodbuden komentar, res sem vesela, da so se vrtnice prikradle v moj svet.
Prilagam še nekaj slik vrta od začetka tega tedna, vsak dan cveti v
več in več vrtnic, tako da sploh ne uspem sproti slikati.. :grin:

Garden-ja

Moje veliko pozitivno presenečenje tega leta: Triomphe de Exposition -
veliki, zelo dišeči cvetovi ki držijo že 14 dni in se ne usujejo kljub skoraj vsakodnevnemu dežju :

Pa še eno presenečenje - sami superlativi za burbonko Parkzierde:
Odgovori