Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Polarbear / Polarni Medved
Sem si malo ogledal fotografije Polarnega Medveda. Videti je , da je res nekaj posebnega. V primerjavi z drugimi sortami, ki producirajo velike plodove je ta zagotovo najbolj zgoden.
Za velik plod je ponavadi treba čakati, ker rabi čas, da zraste in pridobi težo. Zato gre pri velikih plodovih za pozne sorte.
Drugo kar ga razlikuje od drugih velikih je manjša narebrenost.
Za obarvanost ramen nisem siguren, ker kot vidim ima manj zelenega in zelena barva ni najmočnejša pri peclju. Ker je tega manj predvidevam, da se v polni zrelosti zeleno obarva v rumeno ali celo popolnoma izgine v rdečo.
Glede debeline kožice ne vem, in tudi teksture, prekatov in količine semen. Ponavadi pa so srednje debele do debele kožice, brez osnovnih prekatov- torej so mesnati in v posamičnem ozkem prekatu je bolj malo semen.
Slaba lastnost je, da če čisto malo prezori postane, namesto sočen, lahko voden.
Ponavadi je tako da je meso v notranjosti trše in svetlejše pri peclju proti sredici, najmehkejše in bolj sočno pa na spodnjem delu.
Da rastlina tvori precej plodov v prvi etaži in v naslednjih precej manjše je pri tem tipu paradižnika normalno.
Seme je treba vzeti iz največjega ploda.
Za velik plod je ponavadi treba čakati, ker rabi čas, da zraste in pridobi težo. Zato gre pri velikih plodovih za pozne sorte.
Drugo kar ga razlikuje od drugih velikih je manjša narebrenost.
Za obarvanost ramen nisem siguren, ker kot vidim ima manj zelenega in zelena barva ni najmočnejša pri peclju. Ker je tega manj predvidevam, da se v polni zrelosti zeleno obarva v rumeno ali celo popolnoma izgine v rdečo.
Glede debeline kožice ne vem, in tudi teksture, prekatov in količine semen. Ponavadi pa so srednje debele do debele kožice, brez osnovnih prekatov- torej so mesnati in v posamičnem ozkem prekatu je bolj malo semen.
Slaba lastnost je, da če čisto malo prezori postane, namesto sočen, lahko voden.
Ponavadi je tako da je meso v notranjosti trše in svetlejše pri peclju proti sredici, najmehkejše in bolj sočno pa na spodnjem delu.
Da rastlina tvori precej plodov v prvi etaži in v naslednjih precej manjše je pri tem tipu paradižnika normalno.
Seme je treba vzeti iz največjega ploda.
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Bicikel je napisal/a: |
Polarbear, je kakšna možnost, da dobimo nekaj originalnih semenčkov tvojih medvedkov? Sicer sem spravil semena svojih, ampak nisem 100% v čistost. Semena sem vzel iz največjega, ker je tisti edini izoliran zrastel najmanjši od vseh. |
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A