Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žajbljevec

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Žajbljevec

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Recept prispevala vrtin2

V 1 liter žganja namočimo 60 listov žajblja.

Naj stoji 1 mesec (ne na soncu).

Žganje precedi.

v 1/4 litra vode zavri 1/2 kg sladkorja. Ohladi.

1 kg limon stisni, precedi.

Zmešaj žganje, sladko vodo in sok limon.

Opozorilo
Nazadnje urejal/a muha 04 Jul 2017 19:22; skupaj popravljeno 1 krat
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tole mora biti pa zelo dobro.

In, kot kaze, je lahko "dobrega" hitro prevec... Very Happy
originalnilist
Prispevkov: 928
Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pred par dnevi v Mojstrani sem pila podoben žabljevec, mislim da je notri bila še meta in med.
copatka
Prispevkov: 2301
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Tole jaz delam že več let, zelooo je dober, vedno ga prehitro zmanjka Very Happy . Jaz sem našla recept pod "Žajbljev limončelo" na Kulinariki (https://www.kulinarika.net/recepti/5647/ozimnica/zajbljev-limoncelo/).

Malo ga spremenim - ne dam nič vode Rolling Eyes in namesto zavretega sladkorja dam med (hladen, ne zavret!), ki ga po okusu zamešam na koncu. Poizkušam, dokler se mi ne zdi ravno prav sladek._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Prispevkov: 5421
Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ampak bistvo limoncella je ponavadi limonina skorjica?
copatka
Prispevkov: 2301
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz ne zaupam nobenim bio in eko limonam, zato za kuhanje in pečenje že leta uporabljam samo 100% eterično olje limone (seveda je to iz limonine lupine Wink ) ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori