Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nepeta - mačja meta

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Zemlja je že tako topla - jim bo vroče v nogice in bodo hitro ven poskakale Laughing
Naj ti zraste veliko zdravilnega čajčka!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula: mladički že veselo kukajo iz zemlje very happy .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Še današnja sličica Very Happy
figula

Lepo raste. A vonj ima pravi? Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Mislim, da ja, a so listki še premladi, da bi ga dodobra razvili.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Je že razdeljena na 3 lončke:

Spodaj pod lončkom je videti samosevec moje lanske, dvoje semen je nekako preživelo zimo na prostem. Oblika listov in vonj sta enaka, torej figula, je tvoja taprava! Very Happy .

En lonček bom letošnjo zimo prezimila na toplem, drugega v zemlji in upam, da ne bom ostala brez nje. Pa še semen nisem posejala vseh Wink .
figula

Sem vesela Smile. Čaj je res odličen ! se mete kar skrijejo pred njo (boj je mogoče izenačen edino s korejsko).

Me zanima tvoj poskus prezimovanja na toplem. Nepete sicer še nisem poskušala obdržat, poskusi z drugimi zelišči in začimbnicami so se končali bolj komsi/komsa Rolling Eyes
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ne vem ali razumem pravilno okoli dileme prezimljanja m. nepete.
V glavnem zelo dobro prezimi na prostem, mora pa biti dobro vraščena. Sicer se zgodi, da kakšna korenina tudi ne odžene, a po večini ni težav. Seveda v okviru njene načelne življenske dobe, ki ni ne vem kako dolga. Recimo največ do tri, štiri leta, potem pa stoji "svet na mladih".

Se mi pa zdi (precej subjektivno mnenje) da je čaj najboljši od starejše rastline, ki je tudi nasploh zelo prijetnega okusa.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

juglans: moja je bila lepo vraščena dvoletnica pa zime ni preživela. Enako ne pri znanki, od katere sem jo dobila, enako ne pri doli .... Ne vem, kaj jo je huje zdelalo: suša ali mraz.

figula: lonček bom pred mrazom dala v podzemni "kevder" za ozimnico. Vlage bo tam dovolj, nevarnost je edinole, da zgnije ali splesni. Sem že preizkušala z ognjeno deteljico in je lepo preživela.
figula

muha je napisal/a:

figula: lonček bom pred mrazom dala v podzemni "kevder" za ozimnico.

To je pravo !!
(sem imela željo, da najin rastlinjak tudi malo vkopljemo ... ni bilo mogoče zaradi množice nekih kablov in cevi, ki so očitno kar povsod po parceli Mad Crying or Very sad )
Odgovori